zaterdag 12 oktober 2019

WK schaken jeugd 2019 Mumbai ronde 10 en 1110e ronde


Jonas (met wit tegen FM J.A.K Saranath Nanayakkara uit Sri Lanka, rating 1924) speelde een bepaalde variant die hij had berekend waarin een lange rokade voorkwam. Helaas had hij al Ta4 en Ta1 gespeeld. Daarmee was de variant een stuk minder, maar gelukkig nog wel genoeg voor remise. Khoi (met wit tegen Anirudhha Potawad uit India, rating 1914) speelde een goede pot en haalde verdiend het punt binnen. Eline (met wit tegen Bat-Erdene  Mungunzul uit Mongolie, rating 1912) kon helaas in dit potje niet het niveau halen wat ze in de voorgaande rondes wel gehaald heeft en verloor. Haar partij is hier na te spelen.

11e ronde


Jonas (met zwart tegen Ioan-Marius Isfan, rating 2206 ) verloor zijn laatste partij en eindigde daarmee met 5 uit 11 op de 49e plaats. Doordat hij een goede toernooistart had, heeft hij veel sterke tegenstanders gehad.
Khoi (met wit tegen Vignesh N uit India) won gemakkelijk en sluit het toernooi af met 7 uit 11 en eindigde daarmee op de 18e plaats. Hij stond 22e geplaatst en heeft dus ongeveer qua verwachting gescoord.
Eline (met zwart tegen WFM Meruert Kamalidenova uit Kazachstan, rating 2025) werd verrast in de opening en kwam er daarna niet meer aan te pas. De partij is hier na te spelen. Ze sluit haar prima toernooi (7,5 uit 11) af en is hiermee zesde geworden. Ze heeft tot het laatst meegedaan om de wereldtitel en dat is een prestatie van formaat.


Vele toespraken tijdens de sluitingsceremonie.


Nederland op het podium!Medailles ruilen zodat je de juiste hebt!
Een medaille met vele kanten


De kamers in het luxe hotel kennen eigenlijk twee type kamers. De kamers met uitzicht op een Indiase stadwijk en de kamers die uitkijken op het Powai meer. Wij (Eline en ik) hebben het geluk om een meerzijde kamer te hebben. Op de rustdag bleken de krokodillen zich dicht bij het hotel op te houden. Dat hield in dat we af en toe karakteristieke oneffenheden in het water zagen en af en toe hele silhouetten. Een prachtig gezicht wat helaas maar op 1 dag te bewonderen viel. Af en toe zie je ook vissers in roeibootjes voorbij komen. Doodeng met al die reptielen! En je begrijpt ook wat beter het schrikdraad op de scheiding tussen hotel en meer.

Elk dag wordt er in de Indian Times verslag gedaan van het toernooi. Korte verslagjes met nadruk op de Indiase sterren en af en toe een uitgebreidere rapportage. Opmerkelijk was de rapportage over een 42-jarige Indiase Fide arbiter, die volgens de Fide regels een broek moest dragen. Dat had ze haar hele leven nog nooit gedaan, dat was dus even wennen. Gerustgesteld door haar 12 jarige zoon, heeft ze deze transformatie tot een succes gebracht. Ook een stuk over Indiase schaakouders  was indrukwekkend. Zichzelf wegcijferende ouders die de (economische) offers brengen voor hun kind. Daarnaast (verdiepende) artikelen met betrekking tot de 150e geboortedag van Mahatma Gandhi, de positie van India met betrekking tot het opheffen van de status aparte van Jammu & Kashmir. Kortom de Indian Times is ideaal om je onder te dompelen in India, wat op ander vlak in het geheel niet gebeurt, de Nederlandse delegatie is het hotelterrein nog niet af geweest!Geen opmerkingen:

Een reactie posten