vrijdag 26 december 2014

Eerste helft


Bij dezen even een berichtje over Robby's belangrijkste interesse namelijk het eten. De eerste dagen werden we aangenaam verwend door Thao, met de kerst moesten we ons zelf zien te redden. Dat bracht ongekend krachten boven: Maaike ging zowel de kaas als haar duim te lijf met een kaasschaaf, maar wist tevens een zeker lekkere kwarktaart te fabriceren zonder de daarvoor wel handige springvorm en de door Robby weggevloeide slagroom. Omdat het koken van de rest van het kerstdiner Dolf zoveel energie kostte dat hij de volgende ochtend de enige was die niet wakker werd van zijn wekker, werd tweede kerstdag dankbaar besloten een hulpmoeder uit Limburg in te vliegen.

Een terugblik op de eerste helft van het toernooi leert dat hiervan de laatste ronde uitmondde in een overtuigende oliebollenscore, iedereen van de nul af is, er veel mooie aanvalspartijen werden gespeeld, maar er helaas ook soms nog wat slordigheidje in het spel slopen waardoor onnodig een paar punten werden vermorst. Er wordt lekker voorbereid en grondig geanalyseerd. Naast redentwisten over rijstwafels en de zin en onzin van verschillende al dan niet zelf verkozen schoolvakken zijn moeders een favoriet gespreksonderwerp. Het is duidelijk dat iedereen ze mist.

Dit blijkt ook uit het feit dat zelfs gast-Thomas gehypnotiseerd aan de lippen van Grote Stefan hing tijdens een van  zijn befaamde verhalen voor het slapengaan. Dat Thomas deze dag sowieso al niet helemaal zich zelf was, had alleen Stijn wat laat door.

Kortom de sfeer is opperbest en ondanks een wat mindere ronde vandaag op 2e kerstdag,verwachten we nog het nodige vuurwerk richting oud en nieuw.

Hieronder nog een lekkere overwinning van Max uit ronde 3: zijn baanstukken snijden als het koksmes van Thao door de boter.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten