maandag 22 augustus 2016

EK Jeugd 2016 ronde 5 – wederom boven verwachting gescoord

We kunnen met een goed gevoel de rustdag in na een prima vijfde ronde. Natuurlijk was niet iedereen helemaal tevreden vandaag, maar we scoorden voor de tweede dag op rij boven verwachting. Topscoorders Thomas (B18) en Eline (G10) verloren hun wedstrijd vandaag. Maaike (G18), Liam (B14) en Robby (B16) wonnen knap en staan nu op 4 uit 5. De peptalk van Lucas (B12) voor de hele groep zal daar ongetwijfeld een aandeel in hebben gehad. Morgen is het rustdag waar een deel van de groep nog het snelschaaktoernooi gaat spelen. Woensdag gaan we weer verder met ronde 6.

Siem van Dael (B12) won in de Marshall al vrij snel zijn geofferde pion terug. Maar na een kleine onoplettendheid verloor hij zijn loper en was de partij direct afgelopen.

Eline Roebers (G10) kwam vanuit de opening al vrij snel onder druk te staan. Ze probeerde nog snel een tegenaanval op te zetten, maar haar tegenstandster was sneller en maakte het sterk af.

Eelke de Boer (B14) had een vlotte aanvalspartij waar zijn tegenstander al snel de fout in ging. Een strakke overwinning!

Marlinde Waardenburg (G14) won al snel een pion, collecteerde er daarna nog één en maakte het keurig af.

Kevin Nguyen (B16) schatte zijn kansen na de opening niet helemaal goed in en koos daardoor voor de verkeerde zet. Het gevolg was pionverlies en een positioneel verloren stelling.

Feline Waardenburg (G16)  bereikte met goed spel groot positioneel voordeel en liep tegen een venijnige tactische tegenaanval aan.

Lucas Nguyen (B12) bereikte voor de derde keer op rij een technisch gewonnen stelling. Hij was nog even bang dat hij het wederom zou laten glippen, maar dit keer maakte hij het goed af. Een mooie stap voorwaarts.

Timardi Verhoeff (G18) speelde een uitstekende positionele partij, maar toonde iets teveel ontzag voor haar hoger gerate tegenstandster en tekende voor een half punt.

Maaike Keetman (G18) speelde een hele fraaie partij uit één stuk. De thematische ...d5-break in het Siciliaans zorgde voor enorme complicaties, waar ze scherper rekende dan haar tegenstandster. Het eindspel met vier pionnen extra zetten ze soepel om in winst.

Yichen Han (B10) is nog erg jong, maar heeft al een fantastische techniek in huis. Hij tikte het dubbele toreneindspel keurig naar winst.

Liam Vrolijk (B14) kreeg vanuit een Catalaanse opening een superieur licht stuk. Toen hij eenmaal een pionnetje had buitgemaakt, was de technische fase geen probleem meer.

Robby Kevlishvili (B16) speelde een positionele modelpartij vanuit het Spaans. De tegenstander werd in de tang genomen en kwam er daarna niet meer aan te pas.

Max Warmerdam (B16) kwam in een beroerde versie van de Benoni terecht en kwam totaal verloren te staan. Vanaf dat moment vocht hij voor zijn leven en toen het ergste eenmaal achter de rug was, ging hij erop en eroverheen.


Thomas Beerdsen (B18) beet vandaag helaas in het stof. Het was een loeispannende partij op het scherpste van de snede. Er waren zeker kansen voor beide partijen, maar onze man maakte de laatste fout.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten