woensdag 22 augustus 2012

Anna-Maja en Robby winnen topduels

Zowel Anna-Maja als Robby hebben hun partijen vandaag redelijk soepel weten te winnen. Anna-Maja won in een franse doorschuifvariant een zwakke pion op c3 en zorgde door dameruil dat de tot dan toe ongeslagen witspeelster ook geen enkel tegenspel meer kreeg.
Robby kon in een een spaans de partij naar zich toe trekken door na een onhandig ... Lg5 deze loper te ruilen en daarna actief voortezetten. Het lukte zijn tegenstander niet daarop goed te reageren en deze kwam snel grof materiaal achter.
Ook geweldig was de overwinning van Sterre. De vorige partijen moest ze hard werken, maar helaas werd dit eerder niet beloond. Gelukkig vandaag wel. Super gedaan!
Joris was helaas minder gelukkig. In een goed opgezet gesloten Siciliaans kwam hij zeker oke te staan, maar hij rokeerde niet en kon zijn tegenstander een dubbele aanval doen. Eva's partij was wel goed, maar in de opening gaf ze een pion weg en daarna won ze hem weer terug en in het eindspel verloor ze een toren met een aftrekaanval. Jammer, maar ze hield er wel een mooi pennenbakje uit Roemenie aan over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten