zaterdag 18 augustus 2012

Net niet!

" Net niet!" dat gevoel hielden veel spelers over aan de dag van vandaag. Voor Anna-Maja was het echter 'wel': zij had na nog geen anderhalf uur al het punt op het droge. Bij Eva en Pascalle lukt het tegen goede tegenstanders net niet. Robby kwam iets minder uit de opening, vocht slim terug en kon kiezen tussen het terugwinnen van zijn pion of gaan voor meer in de vorm van stukwinst. Hij had echter net niet ver genoeg gerekend en zijn tegenstander kon met de gemene zet Tc1 bijna gedwongen afwikkelen naar een eindspel met twee pionnen meer. Het lukt Robby nog een ongelijk lopereindspel te bereiken, maar wat daar vaak wel lukt, namelijk remise maken, lukte nu dus net niet. Ook bij Lucas ging er iets mis, hij stond lange tijd prima, maar opeens was al het voordeel verdwenen en ook hij kon het niet droog houden.
Bij Casper was het naar eigen zeggen een ander verhaal: 'Het ging helemaal niet'. Dit was wat overdreven, maar zijn tegenstander speelde het inderdaad handig en nadat Casper een pion kwijt was geraakt, was het heel moeilijk daar nog iets voor te te vinden.
Bij Julian was het ook een gevalletje van ''bijna!''. Tegen de Spaanse IM Simon David Pardo stond hij lange tijd iets beter, maar zijn voet ging op het verkeerde moment van het gas en langzaam werd hij van het bord gedrukt.
Maaike deed dat beter. Ook zij had een sterke tegenstandster en liet weliswaar de winst glippen, maar zij rechtte haar rug en wist een half punt te redden.
Natuurlijk waren er ook een paar goede punten te melden: Roger en Cheryl hielden de 100% vast en Diana won zonder problemen, Jorden haalde een prima punt binnen en Sterre en Cathelijjne pakten remise (niet voor de 40e zet zoals u zult begrijpen).
Jonas haalde ook een remise, maar niet nadat hij er alles aan gedaan had. Hij wist een toreneindspel met een pion minder om te zetten in die met twee pionnen meer. Helaas waren dit de enige twee pionnen en werden ze hinderlijk geblokkeerd door een vijandige koning. Jonas probeerde van alles met zijn eigen monarch, maar deze kon het spervuur van schaakjes niet ontkomen.
Na 131 zetten werd de strijd gestaakt en kon Jonas vrijwel meteen in bed de schaakjes verder gaan tellen.
De verslaggeving tussendoor is er deze ronde wat bij ingeschoten. Vandaag dus net niet, hopelijk morgen beter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten