zaterdag 11 oktober 2014

Nederlands team leidt met 2-1 in interland met Belgie

Na drie enerverende ronden heeft het Nederlandse jeugdteam de leiding in de interland genomen met 2-1. Hier waren wel 60 spannende wedstrijden voor nodig, waarbij op vrijwel ieder bord hard geknokt moest worden om tot score te komen. De spelers doen het thema van de 8e verdieping van het Museum aan de Stroom ''Op leven en dood" zeker eer aan.

De eerste match werd gewonnen met 11,5 - 8,5. Na een lekker scorend D-blok en Alik Tikranian die de Belgische kopman Ulvi Sadikhov knap op remise hield. In tijdnood werd het spannend maar kon de eerste overwinning toch over de streep gebracht worden.

De twee match lukte dit net niet doordat twee kansrijke stellingen niet verzilvert konden worden en we een half puntje te kort kwamen waardoor de  9,5 - 10,5 op het scorebord kwam. 

De derde was misschien wel het meest spannende van allemaal. De D-spelers verzaakte ook nu weer niet en leverden bekwaam hun punten. Alleen bij Sjoerd van Rhoon zag het er niet goed uit omdat deze al snel na de opening een stuk had moeten inleveren. De E-tjes hadden het echter zwaar en ondanks grote vechtlust konden deze niet tot score komen. Langzaam werd duidelijk dat de beslissing zou vallen op de borden van Wang Yang en Sjoerd van Rhoon. Wang had een partij met wisselende kansen waarbij door beide partijen makkelijk de controle verloren kon worden. Dit gebeurde echter niet en de stelling bleef spannend. Al die tijd wist Sjoerd knap overeind te blijven en langzaam bracht hij zijn aanvankelijk zeer sterk spelende tegenstandster in tijdnood. Daar wist hij knap toe te slaan door met zijn dame de witte koning op te jagen en deze werd met nog geen 30 seconden voor beiden uiteindelijk pardoes mat gezet. Wang en zijn tegenstander besloten daarop ook maar tot remise, waardoor werd gewonnen met 11 - 9.


Hieronder nog enkele sfeerfoto's.

Coach Harold van Dijk analyseert een van Mick's goede overwinningen
De teams in actie met uitzicht op Antwerpen
Verschillende denkhoudingen
Morgen volgen nog twee leuke ronden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten