woensdag 23 december 2015

Eerste nieuws vanuit Groningen

De eerste dagen op de Groningse boot zijn al weer voorbij! Robert Ris, Dimitri Reinderman en Anne Haast zijn de trainers die de kinderen zo goed mogelijk coachen tijdens het toernooi. Zij mogen in totaal twaalf kinderen begeleiden, namelijk Robby Kevlishvili, Maaike Keetman, Max Warmerdam, Joris Gerlagh, Marijn den Hartog, Sebastian Halfhide, Joris Kokje, Sjoerd van Roon, Sourav Bhattacharjee, Simon Elgersma, Derk Kouwenhoven en Lola den Dunnen. De sfeer zat er gelukkig al heel snel goed in! Qua leeftijd scheelt de groep niet veel en dat biedt ruimte voor allerlei interessante discussies. Op sommige momenten vragen de trainers zich wel eens af hoe de onderwerpen naar voren komen, maar er komen heel wat levenslessen voorbij!

Nadat de meeste kinderen een eindje moesten reizen om het noorden te bereiken, volgde al snel daarna de eerste ronde. Uit de score bleek dat sommigen eerst nog even warm moeten draaien. Gelukkig is dat op deze boot geen probleem, want er zijn er genoeg die even een partij willen doen. De naam Joris scoorde in ieder geval goed en die punten werden aangevuld door overwinningen van Derk en Lola en halve punten van Robby en Max. Een totaal van 5 uit 12 op de eerste dag.

Terug op de boot was het tijd voor de laatste analyses en natuurlijk weer voor een hoop schaakpotjes! Als afsluiter van de avond werd het spel weerwolven tevoorschijn gehaald. Met veel enthousiasme proberen de burgers in dit spel te ontdekken wie ’s nachts stiekem als weerwolf rond sluipt. Vooral de extra rol burgemeester levert leuke speeches op, zoals ‘Gratis geld!’, ‘Gratis geld en eten!’ of ‘Ik ben gewoon de beste!’. De uiteindelijk keuze blijft binnen de boot…

Voor de tweede ronde kwamen in de ochtend alle laptops op tafel om goed voorbereid bij de ronde te verschijnen. Soms was het even wennen aan de naamgeving van een variant. Zo was een afruilvariant volgens een van de kinderen helemaal niet de afruilvariant, maar een uitwisselingsvariant. Op de vraag met welk land dan uitgewisseld werd, was het antwoord niet meer duidelijk. Uiteindelijk werden alle laptops weer ingepakt, alle boterhammen gesmeerd of opgegeten en was het tijd om richting de bushalte te gaan. Daar werden tijdens het wachten op de bus alle laatste roddels nog even besproken en uiteindelijk zaten ze allemaal weer netjes op tijd achter het bord.

Deze ronde werd er wat beter gescoord dan de eerste ronde, namelijk 7 uit 12. Lola en Derk houden de eer goed hoog in de B-groep; ze hebben samen 3,4 uit 4! In de A-groep is Joris Gerlagh voorlopig nog even de enige die op de liveborden te vinden is. Robby en Joris Kokje gaan ook de goede kant op met 1,5 uit 2. Vandaag natuurlijk ook voor de rest weer een kans om verder op te klimmen.

Even geleden is de derde ronde van start gegaan en ze zitten allemaal weer vol strijdlust achter hun bord. Voor een aantal is het uitzicht tijdens de ronde niet nieuw, want deze ronde zijn er maar liefst drie bootparingen. De oliebollenscore van 8,5 uit 12 is dan een beetje lastig te halen en daarom is het voor deze ronde vastgesteld op 7,5 uit 12. Nu is het afwachten of de stijgende lijn doorgezet wordt… Alle foto's zijn van Harry Gielen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten