zondag 27 december 2015

Kerstpannenkoeken

Na vier gespeelde ronden was het tijd voor een rustdag in Groningen. Op eerste kerstdag krijgen alle deelnemers de kans om thuis kerst te vieren. Veel van de kinderen vinden het echter geen probleem om de rustdag gezellig op de boot door te brengen. In totaal bleven acht kinderen samen met Dimitri op de boot. Een mooi aantal om het spel De grote dalmuti er weer eens bij te halen. Naar verluid werd dit spel gespeeld met een pak rijstwafels in de buurt. Met een spel, een tussendoortje en wat drinken is de ochtend snel voorbij! Vervolgens werd een lekkere wandeling gemaakt door Groningen. Dat was inderdaad niet helemaal de bedoeling van de kinderen, maar op eerste kerstdag is er wel eens wat gesloten in het centrum. Verder zijn ze ook naar de film Star Wars geweest. Sommigen moesten even wennen, want die kende het verhaal en de bijbehorende personages nog niet. Dit stukje cultuur is ze meteen bijgebracht en een prima vermaak op de rustdag. ’s Avonds kwam de kerstmaaltijd van de dames op de boot, namelijk Lola en Maaike. Gelukkig liet Joris Gerlagh merken dat ook de mannen op de boot bij kunnen dragen aan het eten, want hij maakte een salade. Als verrassing hadden ouders al voor het toetje gezorgd door taart in de koelkast klaar te zetten. Daar werd lekker van gesmuld ’s avonds!

De volgende ochtend kwam het serieuze werk weer om de hoek kijken, want op tweede kerstdag wordt wel weer geschaakt in Groningen. Alle kinderen kwamen elkaar weer tegen aan het begin van de ronde en natuurlijk werd er even uitgewisseld wat iedereen met kerst gedaan had. Daarna gingen alle klokken aan en kon overal de strijd beginnen. Lola en Robby waren op de hoge borden te vinden, aangezien zij allebei 3,5 uit 4 hadden. Helaas kon Robby het juiste idee niet vinden in de opening en kwam hij er niet aan te pas. Ondertussen ziet zijn stelling er prima uit, dus hopelijk komt er vandaag weer een puntje! Hij is goed te volgen via de liveborden op de toernooisite. Lola draait nog prima mee in de top doordat ze remise heeft gespeeld gisteren. Vandaag mag ze het opnemen tegen de nulbezorger van Sjoerd van gisteren, namelijk Justin Senders. Verder kwamen Max en Maaike met mooi nieuws naar de coaches, want zij hebben allebei hun eerste punt gescoord! In totaal werd er gisteren een score van 6,5 uit 12 gehaald. Na enig overleg met de kinderen is de oliebollenscore een beetje bijgesteld, aangezien 8,5 aan de hoge kant lijkt. Voor de rest van het toernooi is de uitdaging om 7,5 te halen…

Zoals in een eerder bericht al verklapt werd, was het gisterenavond tijd voor pannenkoeken. Gelukkig was er weer een ouder om te helpen, want het duurde toch wel even om zo’n 60 pannenkoeken te maken! Het is dan wel goed om te zien dat de pannenkoeken goed belegd werden en goed smaakten. De kok had in ieder geval aan het eind van de avond voorlopig weer genoeg pannenkoeken gezien. Op derde kerstdag waren de resterende kerstpannenkoeken snel verdwenen en werd de basis gelegd om te gaan voorbereiden.

Wij zitten klaar om alle partijen te bekijken!

 

 Foto van Rene Coenjaerts


Foto's van Harry Gielen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten