vrijdag 23 september 2016

Tweede ronde: 100%!

Alle drie de Nederlandse deelnemers hebben in de tweede ronde gewonnen. Dat was volgens ratingverwachting, maar toch mooi dat ze het waarmaakten. Blijkbaar was het overleg voor de ronde nuttig.Robby kreeg tot zijn verbazing door Roshka (2275) uit Oekraïne 1.e4 voorgeschoteld. Wit leek wel wat prettiger te staan na de opening, maar zwart kon met geruil dat neutraliseren en kreeg ondanks pionnen op e7 en e6 een prettig eindspel. De dubbelpion werd opgelost met exd5, wat meteen een vrijpion gaf, en met wat laveren wist Robby de witte stelling te kraken.

Marijn mocht tegen Plaza (1891), een Ier, maar hij noteerde wel in het Spaans. Er was weinig van hem in de database te vinden maar we hielden rekening met een Egelsysteem en daarin liet ik Marijn een plan zien wat nog op het bord kwam ook, a4-a5. Dat leverde hem een prettige stelling op met pionnen op b4 en c4 en een paard op a5, maar het was niet zo duidelijk hoe wit zijn stelling moest versterken en in de tijdnoodfase gebeurde een tijd helemaal niets, totdat zwart zijn paard naar c6 speelde en wit daarna een vrije b-pion kreeg die tot b6 kon doorstoten. Niet veel later kon Marijn het punt in ontvangst nemen.

Anna-Maja wist een aanvalspartij uit één stuk te spelen, zo leek het.Ook in de analyse lukte het me niet de zwarte stelling te verdedigen, maar de computer natuurlijk wel :( Laten we dat gewoon negeren en vinden dat het een mooie aanvalspartij was.

De Slimste Mens

Robby heeft een nieuwe favoriete app: De Slimste Mens. Die heeft sinds kort ook een 1-speleroptie, waarbij je negen triviavragen krijgt. Best pittige vragen vaak, en het duurde ook een tijd tot hij (met hulp) alle negen vragen goed had. Eerder wist hij het antwoord niet op een andere vraag: "In het Nederlands zijn er drie landen die met een R beginnen. Roemenië, Rwanda en .... ?

Weet u het wel?

Analysezaal

Dit is de 'analysezaal' (zo noemen ze het, eigenlijk analyseruimte).


Wat u ziet is alles: zeven borden. Niet groot dus, maar nog altijd beter dan de dag ervoor, toen waren er maar vier borden. Maar tot mijn verbazing konden we vandaag zowel de partij van Anna-Maja als de partij van Marijn in de ruimte analyseren. Veel delegaties analyseren blijkbaar in het hotel.

De partijen heeft u nog tegoed!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten