vrijdag 2 augustus 2019

EK 2019 Bratislava ronde 1

Luna Huang (U8) was als eerste klaar met een prachtige overwinning. Vlak na de opening sloot ze een stuk in van haar tegenstander en ze maakte het keurig af.

Siem van Dael (U16) kreeg de altijd lastige Sveshnikov op het bord, maar wist zich er goed een weg doorheen te vechten en scoorde het tweede volle punt voor Nederland.

Dana Verheij (U12) kwam zojuist terug met alweer de derde overwinning! Een blik op de analyse leert dat het behoorlijk ingewikkeld was.

Arthur de Winter (U12) kreeg net als Siem een Sveshnikov met wit en bleek even slagvaardig met de ongelijke lopers: winst!

Lucas van Foreest (U18) gooide er een flinke counter in, liet zijn tegenstander promoveren en won ondertussen in een mataanval.

Timo Yeh (U14) leek even in de touwen te moeten hangen, maar scoorde maar liefst de 6e overwinning voor Nederland!

Robin Duson (U18) moest tegen het loperpaar opboksen en verloor helaas.

Sebastian Halfhide (U18) kreeg het romantische koningsgambiet tegen en Liam Vrolijk (U18) het al even optimistische vleugelgambiet. Beide heren trokken met zwart de winst naar zich toe.

Alisha Warnaar (U16) miste onderweg iets tactisch, maar vocht zich naar remise. Cato de Zoeten (U16) deed wat verkeerd in de opening en kwam de problemen nooit echt te boven.

Casper Schoppen (U18) zat er niet helemaal lekker in vandaag en kwam niet verder dan remise. Eelke de Boer (U16) had een echte bikkelpartij zoals we van hem gewend zijn en scoorde uiteindelijk het volle punt. Tim Grutter (U16) hield vanuit een licht mindere stelling heel knap een 2400 speler op remise.

Eline Roebers (U14) moest hard werken voor het volle punt, maar slaagde daar met veel geduld in. Yichen Han (U12) wist langzaam maar zeker een aanvalsstelling op te bouwen en die prima naar winst te voeren. Ongelijke lopers was trouwens wel het thema van de dag.

Roger Labruyere (U12) speelde een heerlijk kwaliteitsoffer in de stijl van Manuel Bosboom. Het was op het randje, maar zelfverzekerd haalde hij het punt binnen. Ook Machteld van Foreest (U12) speelde een mooi kwaliteitsoffer, maar moest na een slordigheid in remise berusten. Wendy Huang (U12) moet ook ergens heel goed gestaan hebben, maar speelde uiteindelijk remise.

Met 12 overwinningen, 5 remises en slechts 2 nederlagen (totaal 14,5 uit 19) was het een prima eerste dag.















1 opmerking:

  1. Get the financing you need to help your business grow,Home finance, Business finance,Personal finance, Company finance, Student finance
    ==============================================================================================================================
    Ontvang de financiering die u nodig heeft om uw bedrijf te laten groeien, Home finance, Business finance, Personal finance, Company finance, Student finance, Email: capitallendinghelpdesk@gmail.com
    Blog: https://capitallendinghelpdesk.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen