zaterdag 28 december 2013

Toch nog een WK titel!


In de laatste ronde heeft Robby geen vuist weten te maken tegen Hakobyan. De Armeen had met zwart aan remise voldoende voor de titel en speelde het heel slim. In een alles of niets poging offerde Robby een stuk en toen het niet bleek te kloppen bood ie maar snel remise aan. Wat resteert is een gedeeld 2e t/m 6e plaats met 8,5 uit 11, geen medaille, maar wel een schitterende prestatie.

Bij het snelschaken heeft Robby zojuist zijn revanche gehaald door beide snelschaakpartijen na een razend spannend verloop in zijn voordeel te beslissen, dus nu mag hij zich wereldkampioen snelschaken t/m 12 jaar noemen! Chessresults is op moment van schrijven bijgewerkt t/m de zesde ronde: http://www.chess-results.com/tnr119902.aspx?lan=1&art=2&rd=7&flag=30&wi=821

Anna-Maja speelde het in de laatste ronde te optimistisch met 16.g4 (beter was een positionele benadering met 16.a4) en moest helaas het onderspit delven. Met 7,5 uit 11 is ze in de subtop geeindigd.

We gaan nu spullen pakken en richting vliegveld, dank voor alle ondersteuning vanuit Nederland en tot een volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten