donderdag 14 september 2023

Arthur (U16) en Mees (U14) 7e bij het EK

 Arthur de Winter (U16) en Mees van Batenburg (U14) hebben van de Nederlanders de beste prestatie geleverd bij het EK jeugd. Beiden eindigden op de zevende plaats. Arthur deed dat door de laatste ronde te winnen. Mees had een wiselvallige partij waarbij hij ergens verloren stond, maar ook ergens duidelijk beter. Het werd remise. Een zuur einde voor het toernooi was er voor Hrdya (U10). Hij won in de laatste ronde een stuk voor twee pionnen en het eindspel was gewonnen voor hem, maar in tijdnood gaf hij eerst de winst en daarna zelfs de remise weg. Zo werd het plek 23 i.p.v. plek 6 of 7. Verder haalde ook Oscar Zecha (U12) nog een plusscore, na een slechte start (1 uit 4) eindigde hij toch nog op 5 punten. De andere Nederlanders eindigden op 50% of iets eronder (waarbij vooral Loek (U18)  zichzelf tekort deed door veel halve en hele punten te laten liggen).

Morgen moeten we weer naar huis (16:50 uur vliegen maar toch 8:30 vertrekken vanaf het hotel voor een rit van ruim drie uur, raar) en dat vinden de meeste deelnemers (en en enkele coach) heel jammer, want het was heel leuk hier. En ook heel leerzaam waarschijnlijk. De coaches hielpen met voorbereiden en met het analyseren na afloop, zoals op de foto hieronder (gemaakt door Ruud Westerhof).


En normaal zou ik hier nog een screenshot van chessresults plaatsen, echter: Number of requests (4492) for your IP-address 5.2.234.146 exceeded! Your daily limit is 3000.

De vele spelers, coaches en ouders die vanuit het hotel steeds maar refreshen  al wachtend op de eindstand bleek te veel!

(Verslagje gemaakt door Dimitri Reinderman)

Bonus: donderdagavondblitzfoto door Espen Zecha: Geen opmerkingen:

Een reactie posten