maandag 12 september 2011

Ronde 2: De Nederlanders hebben het zwaar: 7 uit 15.

Zoals eerder vermeld zitten we in een prima hotel. Dit kan helaas niet echt gezegd worden van het eten. Diverse coaches en spelers hadden hier vandaag behoorlijk last van. Daarnaast was het sowieso een zware dag voor de Nederlanders. Na de flitsende start van gisteren waren veel spelers tegen sterke tegenstanders ingedeeld. Maar liefst 5 spelers zaten op een LIVE-bord!  Eervolle vermelding is er voor Lucas, Jorden, Roger en Maaike. Zij wonnen vandaag weer een staan nog op 100%.

Hieronder het commentaar van de spelers.

Jongens t/m 10
1 Lucas van Foreest: Er kwam een Caro-Kann  op het bord. Ik kreeg het zoals gewoonlijk het loperpaar. Uiteindelijk won ik de partij.
0 Robby Kevlishvili: Ik kwam in de opening die ik niet had voorbereid, en dat ging niet zo goed.             

Jongens t/m 12
1 Jorden van Foreest: Ik maakte een fout in de opening maar dat wist hij niet af te straffen. Daarna deed hij een grote grafzet  en gaf mij al het spel. Na nog een blunder won ik een pion en de partij.
0 Robin Lecomte: Ik kwam in een variant van het Konings-Indisch die ik niet echt goed kende. Ik offerde een pion maar dat werkte niet echt goed. In het middenspel kwam ik weer gelijk te staan. Ik offerde een kwaliteit en dacht dat ik daarna heel goed stond maar het bleek slecht te zijn.

Jongens t/m 14
0 Thomas Beerdsen: Eigenlijk een halve voorbereiding, ik had namelijk gisteren dezelfde opening op het bord alleen dan met wit. Waarschijnlijk stond ik beter, maar weet het nog niet zeker. Daarna werd mijn aanval afgeslagen, en toen werd hij te actief.

Jongens t/m 16
1 Roger Meng:

Jongens t/m 18
0 Hugo ten Hertog:

Meisjes t/m 10
½ Lucie Egberink: Ik vond mijn partij erg spannend, ik kwam goed uit de opening met een pion meer, later werd het een vrijpion. Achteraf zag ik dat ik meerdere keren de partij had kunnen winnen, maar dit is mijn eerste grote toernooi en ik ben niet gewend aan partijen van 2 uur, dus het werd remise.

Meisjes t/m 12
1 Anna Maja Kazarian:
1 Maaike Keetman: Mijn partij was eigenlijk supersaai; op zet 8 won ik een kwaliteit, en ze maakte het me niet moeilijk, hoewel ik in totaal 41 zetten nodig had voor ik mat had gezet!

Meisjes t/m 14
1 Catheleijne Sanders: Spaans met 8.a4 en ik maakte het af met een mooie manoeuvre. Eerste puntje binnen!
0 Mahsa Bitalzadeh: Ik kwam best wel lekker uit de opening. Op een gegeven moment stond ik een pion voor, maar daarna blunderde ik het in tijdnood weg.
½ Willemijn de Voogt:

Meisjes t/m 16
0 Sophia Thoma: Ik kwam na de opening heel goed te staan, maar ik maakte een blunder.

Meisjes t/m 18
0 Evie Warmelink: Ik kreeg mijn voorbereiding niet op het bord. Ik kwam in een variant die ik niet goed kende. Ik speelde 2 verkeerde zetten en werd weggespeeld.

1 opmerking:

  1. @Jorden: Je hebt tijd zat he ;)

    Ik heb het volste vertrouwen in jullie! Ga ervoor! :-)

    BeantwoordenVerwijderen