vrijdag 28 december 2012

Oliebollen uit de wok dankzij toernooiorganisatieNa in ronde 5 al een oliebollenscore neergezet te hebben, lukt dit de groep ook in ronde 6. Een schitterende prestatie waarmee Arthur en Stefan uitzicht hielden op een IM-norm, diverse spelers op een mooie eindklassering in de B-groep en Lola in de C-groep.
 
De toernooi-organisatie was dit ook opgevallen en daarom werd Dolf ontheven van een wederom wellicht natte zoektocht naar meelballen uit de olie en werd een culinair hoogstaand wok-restaurant opgezocht. Dat ronde 7 niet voor iedereen geheel naar wens was verlopen (Zo stond Stefan erg goed tegen de Indische IM Arghyadip Das, maar leed net als Arthur  die er niet aan te pas kwam tegen de Belgische meester Mher Hovhanisian een nederlaag) mocht de pret niet drukken. Mees bewees dat de in het radio-spotje van een welbekende verzekeringsmaatschappij aangekondigde verzekering voor schaakblessures nog niet zo gek is: Bij het onontbeerlijk after-analyse-voetbal kwam hij ongelukkig botsing met een muur die niet op tijd wegsprong. De bus terug moest dan ook 10 minuten extra bij de halte wachten voordat Mees ondersteunend door Piet was binnen gehinkt. Het wok-restaurant was op gelukkig op strompel afstand, maar daar werd toch even telefonisch een huisarts geconsulteerd. Die schreef het voor schakers niet ongebruikelijke recept van rust toe. Ook kon Mees naast het ijs dat hij naar binnen aan het werken was, zijn knie er mee verblijden.
 
Naar meerdere wokronden voltooid te hebben (het duurde bij sommige even voordat ze het verschil tussen rauw en reeds bereid vlees door hadden) kon voldaan naar de boot wedergekeerd worden. Een enkele maakte daar nog even een snelle opmaat voor de dag van morgen, maar de meesten zochten snel hun kooien op om te dromen van een gloeivolle partij op de dag van morgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten