maandag 31 december 2012

Eind-balans

Stefan Beukema greep net naast een IM-norm. Hij kwam objectief gezien goed uit de opening, maar de Spaanse IM Ana Matnatze had ook al een ronde eerder tegen Arthur laten zien een goede counterspeelster te zijn. Stefan's koning kwam onder vuur te liggen en erg nauwkeurig verdedigen was vereist. Jammer genoeg greep Stefan ergens mis en kon deze kans helaas niet verzilveren, maar hij zal zeker vaker dergelijke kansen afdwingen.
Ankit wist zijn zegenreeks die in ronde 7 begonnen was met een overwinning op Lody Kuling in stijl af te ronden door in een hele mooie partij de eveneens Spaanse IM Sergio Estremera Panos tot een aantal fouten te verleiden en deze genadeloos af te straffen. Hij mag zeer trots zijn op zijn zwaar bij elkaar bevochten score van 5,5 punt!
Met een totale overscore van 0,91 mag de groep als geheel ook over de prestaties tevreden zijn. Maar nog belangrijker dan de punten, is het feit dat er in een hele leuke sfeer heel veel geleerd is. Elke dag is er serieus voorbereid, zijn alle taalfouten gecorrigeerd, heeft menigeen groente leren eten en werden na afloop de partijen grondig gezamenlijk geanalyseerd.

De groep is dan ook heel blij dat de toernooi-organisatie ook volgend jaar weer een groep jeugdspelers naar Groningen wil halen. De boot was een zeer sfeervolle locatie en menigeen zal het soms wat luidde stemvolume van een niet nader te noemen vuurwerkliefhebber nog gaan missen!

We zullen de lezers niet vermoeien met hoe de verjaardag van een talentcoach eruit ziet (dat leest u maar op het blog van Maaike Keetman), maar zullen binnenkort wel nog de meest interessante fragmenten van de deelnemers publiceren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten