zaterdag 22 december 2012

Ronde 1 en 2

De eerste ronden kon iedereen zijn borst natmaken: bijna iedereen trof tegenstanders van formaat.

Robby kon het na in de eerste ronde een WGM aan zijn zegekar gebonden te hebben in de tweede ronde helaas net niet bolwerken tegen de Russische GM Deviatkin. Mees wist zijn goede partij van gisteren tegen IM Mighiel de Jong een mooi vervolg te geven door Wim Heemskerk in een zeer mooie partij over het randje te helpen.
Zeer vermeldenswaardig is ook het spel van Tycho. Gisteren pleegde hij al een zeer fraai stukoffer waarna zijn vrijpionnen het af hadden kunnen maken (helaas lukte dit door een verkeerde volgorde net niet) en vandaag walste hij de IM Plat, maar deze toonde veerkracht en Tycho zal nog even moeten wachten tot zijn goede spel met een vol punt wordt beloond.
De meiden zijn ook goed op dreef: Lola wist een punt binnen te slepen en Halana kwam eveneens op 1,5 punt door een goede remise. Maaike kon in tegenstelling tot de eerste partij het loperpaar van haar tegenstander niet bedwingen.
Sven behaalde een mooie overwinning.
Stefan en Arthur hebben beide 1 uit 2 en kunnen komende ronde proberen dit uit te bouwen naar een mooi resultaat.

Nog belangrijker dan al de resultaten is de zeer goede sfeer: in het gezellige dekhuis wordt volop gezamelijk voorbereid, gevluggerd, gedalmutied en genoten van de maaltijden die Frank op tafel weet te toveren.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten