dinsdag 25 december 2012

"Rustige kerst"

Na vier ronde kan de balans al een beetje opgemaakt worden. Iedereen moet echt knokken voor elk punt. Nog niet iedereen is hier al (voldoende voor beloond), maar als iedereen het spel in de tweede helft weet voor te zetten gaat er nog volop gescoord worden. Nog belangrijker dan de resultaten zijn echter de vele leerzame momenten die op dit niveau naar voren komen.

Wat betreft internet moeten we soms een beetje roeien met de riemen die we hebben (oftewel het openbare WIFI van nietsvermoedende burgermensen die geen weet hebben hoeveel zetten op playchess via hun aansluiting uitgewisseld worden tot het internet het onder al dit geweld begeeft).

Ankit, Tycho, Joris en Stefan wilden echter ook wel eens wat andere spanning dan eindeloos vluggeren op de boot en besloten naar de bioscoop te gaan voor de film The Hobbit. Hun recensie: de special effects zijn aardig, 3D-brillen zijn niet de laatste mode en het verhaal is hap-snap waarbij een aantal scenes (bijv die van vechtende rotsreuzen) gerust geskipt hadden kunnen worden. Maar al met al toch geen slechte invulling van de rustdag.

Menigeen nam het begrip rustdag nogal letterlijk en ruste overdag (alleen Frank zat om 9.00 uur aan het ontbijt); een rustnacht was blijkbaar niet hun idee van kerstavond geweest ... maar vandaag zal er weer op tijd de kooien opgezocht moeten worden, want er wachten weer mooie gevechten.

Zo moet Tycho die met zeer goed spel uit de startblokken kwam maar de laatste ronde helaas zeer ongelukkig het schip inging tegen bootsgenoot Christopher, het opnemen tegen kamergenooi Robby.

Joris en Stefan krijgen beide IM's op hun bordje: eerstgenoemde Floris van Assendelft, laatste de Russische Shamil Arslanov. Beide zijn in vorm dus een mooi resultaat is zeker niet uitgesloten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten