donderdag 24 september 2015

Derde ronde, quotes en parafrases

Lars kwam verloren te staan, maar vechtte zich terug tot een eindspel dat misschien wel remise was. Toen trapte hij in een truc.
Marijn kreeg voor een paard vrijpionnen op c6 en b7. Die hadden ook op c7 en b6 kunnen staan en dan had het wel gewonnen.
Catheleijne speelde goed maar traag. Een c-pion had kunnen promoveren, het eindspel loper tegen paard en een pion meer voor haar was ook nog wel gewonnen, maar vermoeidheid speelde haar parten.
Robby had een groot gedeelte van de partij al op zijn eigen computerscherm gezien. Een paar zelf bedachte krachtzetten waren genoeg om de tegenstander tot opgave te dwingen.
Casper kreeg een totaal gewonnen eindspel. Na een keer of tien winst gemist te hebben kwam toren, paard, f-pion tegen toren, f- en g-pion op het bord. Dat had hij misschien nog gewonnen i.p.v. remise als hij niet zijn paard had weggegeven.
Joris had een lange partij. Uiteindelijk wist hij een gunstig toreneindspel te winnen.
Anna-Maja koos een variant waarin veel stukken geruild worden. Zo veel, dat er een pionneneindspel op het bord kwam dat potremise was. Ze vond het maar een saaie partij.
Maaike kwam gewonnen te staan, maar toen ging haar stoel kapot. Ze was daar zo ontdaan van dat ze het vervolgens maar net remise wist te houden.
Lola speelde de opening te passief.
Ting Ting kreeg haar voorbereiding op het bord. Snel erna gaf haar tegenstandster een stuk weg, het eerste punt binnen!
Jessie vond haar partij maar stom.
Rembrandt vond zijn partij maar leuk.
Jonas won ergens een stuk en later de partij.
Janne's tegenstander week af van de voorbereiding, heel gemeen. Janne speelde iets te voorzichtig en kreeg een kwetsbare koningsstelling, wat stug verdedigen haar toch fataal werd.
Matteo speelde een goede partij. Het ging lang gelijk op, maar een wat speculatief stukoffer voor twee pionnen gaf hem een winnende koningsaanval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten