dinsdag 22 september 2015

Een rondje langs de borden

Lars Vereggen: "Ik won snel na de opening een kwaliteit maar helaas waren de lopers van mijn tegenstander te sterk om de stelling te winnen. Dit resulteerde in een redelijk saai eindspel met 2 lopers en een pion voor wit en een toren en paard voor zwart. Uiteindelijk werd het 3x dezelfde stelling dus remise."
Marijn den Hartog speelde een prima positionele partij en haalde bekwaam in het eindspel het punt binnen.
Robby Kevlishvili kreeg alles wat hij maar wilde in het Siciliaans en toen was het afmaken geen probleem meer.
Bij Casper Schoppen ging de opening niet heel geweldig maar zijn tegenstander gaf een pionoffer geen goed vervolg, waardoor Casper toch beter kwam te staan.
Joris Kokje miste direct na de opening een kans op aanzienlijk voordeel, waarna het onder verdachte onstandigheden remise werd.
Jonas Hilwerda speelde Kd8 zonder te rokeren. Voorbereiding!
Rembrandt Bruil moest na een spannende strijd het onderspit delven tegen zijn Israƫlische tegenstander.
Matteo van Cleef kwam net als gisteren goed uit de opening. Zijn aanval lukte net niet en uiteindelijk hield zijn tegenstander een kleine kwaliteit meer over.
Catheleijne Sanders baalde want speelde naar eigen zeggen een goede partij maar kreeg toch een nederlaag te incasseren.
Anna-Maja Kazarian had in het Spaans de enige open lijn (de a-lijn) bezet en een supersterk paard op f5 en een dramaloper op c2. Ze offerde het paard om twee verbonden vrijpionnen te krijgen, waarbij haar loper ook meteen heel goed werd en won verdient.
Maaike Keetman: "Mijn tegenstandster wilde steeds stukken ruilen, maar de eerste keer dat ze dames kon ruilen deed ze het niet, terwijl het toen goed was. Toen ze het wel deed was het niet meer goed."
Lola den Dunnen had een lange partij maar kon het in een toreneindspel met twee pionnen minder uiteindelijk niet bolwerken.
Ting Ting Lu kwam met voordeel uit de opening, bouwde dit mooi uit, maar langzaam verslechterde haar stelling tot deze uiteindelijk uiteenviel en een verloren pioneindspel overbleef.
Jessie Mang stond goed, maar pakte een dame waar ze spijt van kreeg, want ze ging helaas mat.
Janne Allaart verdubbelde met wit haar torens  in het Siciliaans op de e-lijn. Helaas bleek dit niet zo gelukkig en na haar breekzet e5 kwam ze in een vervelende penning te staan met haar paard op d4. Hier kon ze niet goed uitkomen en moest eerst een stuk en later het punt bij haar tegenstandster inleveren. Wel leuk om een keer tegen een WCM gespeeld te hebben.


Foto's: Z.Peng en moeder Rembrandt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten