maandag 21 september 2015

Uitslagen 1e ronde: meteen ijsjesscore!

Massale schaaktoernooien zoals het EK jeugd, waar voor vele honderden deelnemers, coaches en ouders eten verzorgd moet worden, zijn geen culinair festijn. Veel keus is er meestal niet bij het buffet, ik heb als vegetarier vaak meegemaakt dat ik elke dag pasta met tomatensaus at, en soms moest ik daarvoor nog een kwartier in de rij staan ook. Een van de ouders had zich zelfs voorbereid op het toernooi door de week voorafgaand extra veel te eten, anticiperend op de kilo's die ze in Porec zou verliezen.

Gelukkig is er een fitnesszaal.

Het diner (en de lunch) is fenomenaal, ook voor de pescotarier, twee vegetariers en de veganist. Pizza, patat, veel soorten (gegrilde) groente, lokale specialiteiten, fruit, ijs, diverse andere toetjes, alles ter plekke klaargemaakt in verschillende kookeilanden (het warme eten althans). Ook het ontbijt was erg goed, veel soorten muesli, sojamelk, ook divers warm eten dat ik als Nederlander negeerde, slechts het gebrek aan smoothies zorgde ervoor dat ik het ontbijt in een hotel in Jakarta nog iets hoger waardeer. Toch viel er op deze klaagvrije maandag ook nog wat te zeuren. "Er is zoveel te kiezen dat ik niet aan alles toekom", aldus een deelneemster die anoniem wilde blijven (Maaike Keetman).

Ook wel fenomenaal is de score van de Nederlandse deelnemers vandaag: 10 uit 15, dus een ijsjesscore (dat laatste is niet meer zo relevant met alle gratis lekkernijen in het hotel). Anne-Maja kwam wel goed weg, ze stond slecht maar tructe haar tegenstandster. Jessie, Catheleijne en Lola waren omhoog ingedeeld en de 2 uit 3 samen is dus knap. Robby en Joris moesten helaas tegen elkaar, op de overwinning van Robby was weinig af te dingen. De meeste andere overwinnigen waren ook vrij regelmatig.

Een van de deelneemsters (of eigenlijk haar moeder) houdt een weblog over het toernooi bij: https://schaaksterjanne.wordpress.com/ Er staan al allerlei leuke verhalen op. Ook op de weblog van de vader van Jonas (http://www.sgstaunton.nl/website/.nl/ wordt over dit toernooi geschreven.
(Dimitri)

Foto's: Z.Peng
Geen opmerkingen:

Een reactie posten