woensdag 22 augustus 2018

Iedereen op het scorebord

Als je een toernooi speelt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk van de 0 punten af. Drie van de veertien spelers van onze groep hadden dat vervelende getal vanochtend nog achter hun naam staan, maar na vandaag staat gelukkig iedereen op het scorebord!
Daar, waar door menigeen geklaagd werd over de lunch, heeft men daadwerkelijk oog gehad voor de klachten: vandaag mocht iedereen zelf bij het buffet pakken, wat men wilde (in plaats van dat het door vrijwilligers werd opgeschept). Ook was het buffet nu op twee plaatsen uitgestald (in plaats van een).
Hoe hebben de Nederlanders deze ronde dan gespeeld?
Robby (U18) pakt een pion in de opening. Zijn tegenstander krijgt daar wel gevaarlijke compensatie voor terug. Robby speelt het echter handiger en wint.
Max (U18) speelde vandaag een slappe, saaie remise.
Wiggert (U18) pakte vandaag zijn eerste punt (en dat zal zeker niet de laatste zijn). Met een tijdsvoorsprong won ook hij een pion en won de partij.
Eelke (U16) haalde met een strakke overwinning vandaag zijn eerste punt. Hij zette zijn tegenstander mooi weg!
Rembrandt (U16) kwam in zijn partij beter te staan. In tijdnood pakte hij de verkeerde pion, en kwam daarna nog goed weg met remise.
Anna (G16) kreeg haar voorbereiding op het bord. Ze kwam redelijk goed uit de opening, stond beter, maar ging te gehaast spelen. Remise.
Siem (U14) bouwde goed op, maar blunderde helaas zijn koning…
Daniel (U14) won een pion in de opening. Had wel weinig tijd. Hij dacht zijn tegenstander met een truc te verrassen, maar deze stelde daar een tegentruc tegenover. Vijf pionnen tegen paard en 2 pionnen leidde tot remise.
Machteld (G12) vierde vandaag haar elfde verjaardag. Ze had de pech, dat haar tegenstandster een uitmuntende partij speelde, beter dan dat haar rating deed vermoeden. Machteld werd ge’tweede-rij’d.
Eline (G12) wist na een lange partij uiteindelijk haar tegenstandster op de knieen te krijgen.
Manasvita (G12) ontwikkelde haar partij goed. Beide speelsters kwamen in tijdnood, waarbij haar tegenstandster de matdreiging miste.
Arthur (U10) speelde een lange partij, waarbij hij helaas uiteindelijk het onderspit moest delven.
Wendy (G10) speelde, zoals altijd, een rustige goed partij. Ze zette de koning van haar tegenstandster onder druk en won de partij.
Lauri (G10) speelde de opening, zoals voorbereid, maar kwam uiteindelijk wat ervaring tekort. Het eerste ‘echte’ punt (na haar bye) komt nog wel.

(geschreven door Erik Maris)








Geen opmerkingen:

Een reactie posten