zaterdag 25 augustus 2018

Ronde 5: de wedstrijden

Doordat de spelers gisteravond een gezellige spelletjesavond hadden onder de bezielende leiding van Dimitri, volgen nu iets vertraagd de individuele resultaten:

Robby (U18) kreeg na een lange theoretische variant een stelling van toren en twee lopers tegen twee torens en loper met twee extra pionnen voor hem. De tegenstander had nauwelijks tegenspel, de vraag was of de witte stelling te breken was. Dat lukte Robby en hij pakte dus weer een punt.
Max (U18) kreeg zijn voorbereiding en kwam al snel in een erg goed eindspel terecht. Hij wist met nauwkeurig spel de partij over de streep te trekken.
Wiggert (U18) kwam stond ok na de opening, maar opende de c-lijn terwijl zijn tegenstander die ging veroveren. Die toren kwam op c7, een witte dame op f7 en toen was de stelling hopeloos voor hem.
Eelke (U16) won zijn derde partij op rij, doordat zijn tegenstander incorrect twee stukken voor toren en pion offerde.
Rembrandt (U16) werd verrast in de opening en kwam in de problemen. Zijn tegenstander kreeg vrijpionnen op d6 en a6. Een rommelpoging werkte niet en dus ging Rembrandt ten onder.
Anna (G16) kreeg voor het eerst een Siciliaanse Kan op het bord. Beide speelsters rokeerden lang en de witspeelster had duidelijk Anna’s aanval onderschat. Een mooie eerste volle punt voor Anna.
Siem (U14) had actief spel gekregen in een Konings-Indiƫr, maar had teveel tijd gebruikt in de opening. Helaas verlies.
Daniel (U14) stond de hele tijd wat beter, waarschijnlijk in de slotstelling ook, maar met weinig tijd nam hij remise.
Machteld (G12) is weer terug in de race. De tegenstander rokeerde lang en daar stond de koning onveilig. Winst.
Eline (G12) speelde – volgens eigen zeggen – heel slecht. Gauw vergeten dus!
Manasvita (G12) kwam met wit niet goed uit de opening. Ze verloor snel een pion. Ze bleef vechten en haalde een halfje.
Arthur (U10) bouwde na een Scandinavische opening voordeel op. Hij won een pion en m.b.v. het loperpaar speelde hij zijn tegenstander helemaal weg op een bijna leeg bord. Prachtige eindspeltechniek.
Wendy (G12) speelde een geweldige Siciliaanse Najdorf en had totale controle over het hele bord. Helaas liet ze de kans liggen en accepteerde het remiseaanbod van de tegenstander in een gewonnen stelling. Heel jammer!
Lauri (G10) pakte haar eerste ´echte´ overwinning en het was ook nog de eerste overwinning van de dag van de Nederlandse delegatie. Zij speelde goed en won een pion. Toen werd het een toreneindspel en het leek remise te worden. Gelukkig maakte de tegenstander de laatste fout. Zij speelde Kh3 (met zwart Te1 en e2, witte toren op de e-lijn, waardoor Lauri de partij won).



Deze foto van de toernooizaal is gemaakt door Harry Gielen (die man komt ook overal!). U kunt meer foto's van hem zien op Flickr: https://www.flickr.com/photos/harrygielen/albums

Wendy's dagboek:  http://www.eindhovenseschaakvereniging.nl/




En foto's van Peng:











Geen opmerkingen:

Een reactie posten