donderdag 10 oktober 2019

WK schaken jeugd 2019 Mumbai ronde 8 en 9


8e ronde


Pluggen bij het ontbijtJonas (met wit tegen FM Arash Daghli uit Iran, rating 2387) trof de vierde 2300+ speler op rij. De strijd vatte hij scherp aan, maar op een bepaald moment miste hij de beste voortzetting waardoor hij in een slechte stelling terecht kwam, die de zwartspeler goed tot winst wist te voeren. De partij is hier te vinden.

Pluggen bij het ontbijtKhoi (met wit tegen Arsen Davtyan uit Armenië, rating 1942) kwam in een prettige tot zeer prettige stelling in tijdnood en tastte in deze fase jammerlijk mis. Zie hier voor de partij.

Pluggen bij het ontbijt


Eline (met zwart tegen Astghik  Hakobyan, rating 1978) speelt een moeilijke partij waarin zowel wit als zwart verzuimden op een bepaald moment de partij naar hun hand te zetten. Remise was het logische resultaat in deze partij.

9e ronde

Jonas (met zwart tegen FM Mieszko  Mis uit Polen, rating 2345) had alweer een 2300+ speler. Hij kwam na een spannende en dynamische KoningsIndische partij in een toreneindspel terecht met een pion minder. Zeer lastig te verdedigen en misschien ergens remise, maar veel makkelijker te verliezen hetgeen ook gebeurde. De partij is hier te vinden. Khoi (met wit tegen Devon Smit uit Zuid Afrika, rating 1785) ging  naar verluidt eenvoudig door de stelling van zijn tegenstander heen. Eline (met wit tegen Ekatarina Nasyrova uit Rusland, rating 2137) speelde een partij op het scherpst van de snede. De belangen waren groot op het eerste bord. En nadat de zwartspeelster de grootmeesterlijke zet Lh3 miste met grote complicaties, speelde Eline de partij foutloos uit. 


De organisatoren rekenen op minimaal twee gouden medailles en een zilveren medaille, namelijk die van Praggnanandhaa R. in de categorie Open tot en met 18 en die van Dyvia Desmukh en  Rakshitta Ravi in de categorie Meisjes tot en met 14 jaar. De druk op  de veertienjarigen is zeer groot. Ik las gisteren nog een interview met de Indiase coach, die meldde dat alles minder dan die twee gouden en zilveren medaille in deze categorieën een teleurstellend resultaat zou zijn. Daarnaast worden hun resultaten breed uitgemeten in de (landelijke) kranten: Praggu and Dyvia spearhead Indian campaign. Het lijkt wel een militaire expeditie aangevoerd door het tweetal. Ook in de pers verschijnen chauvinistische berichten waarbij voor het gemak medekoplopers over het hoofd worden gezien. 

Maar ach, wie neemt het het gastland kwalijk? De organisatie is prima! En het voedsel van goede kwaliteit. Waar in uitzendingen vaak de vegetariër het slachtoffer is , is juist hier de vegetarier spekkoper. Vele vegetarische gerechten en een enkel vlees en vis gerecht. Grappig is dat Khoi, die mee was naar het EK in Mamaia en nu dus het WK in Mumbai, een beeld heeft van uitzendingen waar het altijd goed eten is en alles prima geregeld is. Lees dit hilarisch verslag over een vorige jeugd wk (https://en.chessbase.com/post/a-disastrous-championship) om te constateren dat het ook anders kan.

IM Robert, FM Jan, CM René en Ingeborg wachten de resultaten af

1 opmerking:

  1. Ontvang de financiering die u nodig heeft om uw bedrijf te laten groeien, Home finance, Business finance, Personal finance, Company finance, Student finance, Email: capitallendinghelpdesk@gmail.com
    Blog: https://capitallendinghelpdesk.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen