zondag 10 september 2023

Klein uitstapje naar Constanta op de rustdag

 

Er was de mogelijkheid om met een toeristenbus naar Constanta te gaan. Daar had niemand zich voor opgegeven. Bij het ontbijt bleken een aantal spelers toch wel geïnteresseerd om er even op uit te trekken. Na wat rondvragen bleken er niet meer gegadigden te zijn dus ben ik (moeder van Mees) met Loek, Rolinde, Fleur, Isafara en Mees op pad gegaan.

De busreis verliep vrij soepel. Met zes vingers opsteken en ‘Constanta’ te zeggen, kan je in je beste ‘Roemeens’ zes tickets voor de bus krijgen naar Constanta. Het was vrij vol in de bus en bijna waren we Loek kwijtgeraakt omdat de bus na een stop met een open achterdeur gewoon ging rijden. Goed vasthouden dus als je moet staan in de deuropening. De bus bleek tot aan het treinstation van Constanta te rijden. Vandaar was het een half uurtje lopen naar de haven. In het oude centrum van Constanta zouden zich een aantal bezienswaardige gebouwen bevinden. Het was makkelijk de weg te vinden. ‘The Great Mosque’ was vrij herkenbaar. Een paar lei entree en we konden de minaret beklimmen. De Mosque was niet heel erg great maar aardig waar voor je geld. Bovenin was er wel een heerlijk verkoelend windje én hadden we inderdaad een prachtig uitzicht over de haven en de baai.

Vanaf de moskee hebben we nog een rondje langs de ‘Casino’s Promenade’ gemaakt. Vandaar zijn we weer rustig terug gewandeld naar het station. Terug de juiste bus vinden was een klein beetje lastiger maar ook dat is goed gegaan. We konden meteen door naar het lunchbuffet want iedereen had inmiddels een beetje trek van al dat gewandel. 



(Verslag en foto's door Tamara van Batenburg-Eddes)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten