vrijdag 8 september 2023

Ronde 3: een mooie dag

 

Donderdag 7 september was een mooie dag in Mamaia voor Team NL. De eerste oplossing voor een ontstaan probleem werd in de ochtend gevonden door Niranjana en Khartika. Zij vonden een goede oplossing om de wespen bij het ontbijt vandaan te houden.


In de ochtenduren bereidt de jeugd zich voor met de coach, wordt er voorzichtig een balletje gepingpongd ter ontspanning, en dan gaan de meesten zich weer terugtrekken voor de voorbereiding op de middag.

Rond 14.15 verzamelt Team NL zich bij de bus om richting de speelzaal te gaan. Vandaag vond iedereen bij zijn bord een T-shirt van de organisatie, wat een leuk gebaar!

Het eerste goede nieuws kwam van de zaal waar de jongste groepen (U8en U10) spelen. Raghav had zijn eerste punt gehaald, mooi! Niet veel later kwam Loek met een grote grijns naar buiten uit de grote zaal, waarbij hij dankzij het Vedder-offer dat Dimitri hem had laten zien, zijn punt eenvoudig had binnengehaald. Loek werd de rest van de middag live-commentator van de live-borden waarop Noah, Arthur en Fleur speelden.


Samen met Loek, de coaches en een paar ouders werden de live-borden nauwlettend gevolgd. Op een bepaald moment kwam Fleur in de volgende stelling:



Toen zij de winnende voortzetting vond (Db7) , klonk er luid gejuich bij de coaches en spelers die klaar waren. Niet veel later kwam ook zij naar buiten met een punt.

Het was ook een goede dag voor de familie Roebers, want zowel Bregje als Eline wonnen. Bregje besloot dat te vieren door later op de dag een welverdiende duik te nemen in het zwembad bij het hotel. Eline volgde later dat voorbeeld, met Rolinde.

In de jongste zaal waren er voor iedereen resultaten. Niranjana blijkt de remise-koningin van het toernooi. Hoewel zij vier pionnen achterstond, bood haar tegenstander haar toch remise aan! Haar derde dit toernooi! Roan haalde zijn eerste overwinning binnen en Hrdya won ook na een lange strijd. Goed gedaan door onze jongste schaakhelden!

Helaas waren er ook teleurstellingen, voor Rolinde, Oscar en Arthur, die waarschijnlijk op meer hadden gehoopt. Vandaag duimen we extra voor hen!

Roger hengelde een punt binnen, waarbij zijn pet, die tijdens de partij niet op mag, steevast als mascotte naast zijn bord zit. Isafara wist een keurige remise te behalen. Noah vocht zich ook richting remise en Mees verliet als laatste Team NL-spelers, na een lange strijd ook met een punt de Dorna-zaal.

In opperbeste stemming verlieten de meesten de speelzaal. Iedereen is van de 0 af en dat is altijd prettig. Na drie rondes hebben er vier spelers 2,5 punt en dat zijn Hrdya, Noah, Mees en Fleur.

Na het eten werd er met de coach geanalyseerd en werden de eerste voorbereidingen al weer getroffen voor de volgende ronde. Mees, Isafara, Rolinde, Loek en Fleur waren nog een uurtje bij de tafeltennistafel te vinden. Maar het werd ook al snel rustig in Mamaia, want morgen volgt er weer een belangrijke en spannende vierde ronde. Succes allemaal!  


 

(verslag geschreven door Ellen Hieltjes)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten