zondag 19 augustus 2018

Nederlandse delegatie gearriveerd bij het EK Jeugd in Riga

Vanaf 20 augustus (morgen dus) tot en met 29 augustus wordt in Riga het EK jeugd gehouden. Voor Nederland doen daar veertien spelers aan mee: Max Warmerdam (EK 18), Wiggert Pols (EK 18), Robby Kevlishvili (EK 18), Eelke de Boer (EK 16), Rembrandt Bruil (EK 16), Anna Martinez (EK 16 meisjes), Siem van Dael (EK 14), Daniel Kutchoukov (EK 14), Eline Roebers (EK 12 meisjes), Machteld van Foreest (EK 12 meisjes), Manasvita Basa (EK 12 meisjes), Arthur de Winter (EK 10), Lauri Maris (EK 10 meisjes), en Wendy Huang (EK 10 meisjes).

Vandaag zijn alle spelers met de vier coaches (Ris, Reinderman, Ernst en Peng) en een aantal ouders gearriveerd. De vlucht ging goed, de busreis naar het hotel ook en het hotel blijkt de vier sterren wel waard te zijn. Vooral de wifi is van uitstekende kwaliteit! Streamen gaat vooralsnog probleemloos.

Naast de wifi is echter ook het eten belangrijk. De maaltijd vandaag was op zich ok, de keuze was wel beperkt, dus het is afwachten of het niet eentonig gaat worden (vooral voor de vegetariƫr in het gezelschap). Vervelend is ook dat de lunch niet in het hotel zelf is, maar een paar kilometer verderop. Hoe gaan we dat oplossen? Begin van de middag naar de lunch, weer terug naar het hotel en dan niet veel later (twee uur) weer naar de speelzaal? Of daar blijven (drie uur beginnen de rondes). Of lunch maar overslaan? We weten het nog niet.

Iets minder belangrijk, maar wel fijn: op loopafstand is een heel groot winkelcentrum met ook een heel grote supermarkt (nog iets groter dan een AH XL denk ik). En goedkoop! De twee coaches die flink hadden ingeslagen keken verbaasd naar de prijs op de kassa. Zo weinig? Ter indicatie: een blikje Sprite (0.33 liter) is 30 cent (en benzine 1.28, zagen we in de bus).

Op de dag van aankomst wordt er nog niet veel gedaan door de delegatie, maar de delegatieleider wilde natuurlijk wel even iedereen toespreken. Iedereen luisterde natuurlijk braaf naar hem en patriotten als we zijn droegen we ook bijna allemaal oranje shirts! Al zal dat helaas niet elke dag zo zijn.


Overzicht Nederlanders op chess-results

Geen opmerkingen:

Een reactie posten