maandag 14 november 2011

WK jeugd in Brazilie 18-26 november 2011

Het WK jeugd in twaalf verschillende categorien (U8 t/m U18, zowel algemeen als meisjes) wordt dit jaar gespeeld in Brazilie en nadert met rasse schreden. Het Nederlandse jeugdschaakbeleid is ambitieus en heeft de lat hoog liggen: om je te kwalificeren voor het WK jeugd moet je of een hoge rating hebben (de precieze criteria staan op de schaakbond site) of bij de eerste tien eindigen bij het EK jeugd. De Nederlandse jeugdspelers die op rating gekwalificeerd zijn, maken dit jaar niet gebruik van hun recht op deelname aan het jeugd WK. Bij het recente EK jeugd in Bulgarije waren twee Nederlandse talenten lang in de race voor de titel en slaagden erin om in de top te eindigen: Hugo ten Hertog bij de jongens t/m 18 jaar en Anna-Maja Kazarian bij de meisjes t/m 12 jaar.

(Anna-Maja in Bulgarije)

(Hugo in Bulgarije)

Beiden zullen in Brazilie acte de presence geven. Deze kleine, maar fijne delegatie wordt gecompleteerd door coach Merijn van Delft (schrijver dezes) en moeder Maja Lomsadze-Kazarian. Het toernooi wordt gespeeld in de stad Caldas Novas, in de deelstaat Goiás. Het tijdsverschil met Nederland bedraagt 3 uur. Normaal gesproken duurt een WK 11 ronden, maar door problemen in de toernooiorganisatie duurt dit kampioenschap 9 ronden (met één dubbele ronde en één rustdag). Op de toernooisite staat natuurlijk ook al de nodige informatie: http://www.wycc2011.com/ 
Onze stevige reis naar Brazilie begint met een meeting point op Schiphol dat er niet om liegt: woensdag 16 november zeer vroeg in de ochtend, om 5 uur. Op maandag 28 november keren we weer terug op Schiphol. Langs deze weg zullen we proberen het thuisfront zo goed mogelijk op de hoogte te houden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten