woensdag 13 september 2017

Eelke de Boer titelkandidaat

Auteur: Dimitri Reinderman
Foto's: Zhaoqin Peng

De Nederlandse delegatie heeft om en om witte en zwarte dagen (oftewel dagen met veel witpartijen en met veel zwartpartijen). In de eerste ronden weerspiegelde zich dat in de scores, de witdagen gingen (volgens verwachting) beter. Maar gisteren werd opeens de service van de tegenstanders keihard gebroken: 11.5 uit 18! Zou vandaag de eigen service gehouden worden of zou er een break terug komen? Het eerste, nipt: 9.5 punten. Het jammere is wel dat de drie titelkandidaten maar een half punt haalden. Nog niet alles is verloren: zowel Lucas als Eelke hebben bij winst morgen op zijn minst een podiumplek en misschien zelfs de eerste plek. Ze spelen wel met zwart, zoals vrijwel alle Nederlanders die hoog staan….

U18
Max kreeg een scherpe Siciliaanse stelling. In een onduidelijke stelling met beiden vijf minuten bood hij remise aan wat aangenomen werd.

Feline koos niet het goede plan in het middenspel en verloor.

U16
Lucas zat er even doorheen nadat hij een gelijke stelling verloor. Gelukkig zijn de kampioenskansen, hoewel klein, nog niet helemaal weg,
Liam pakte een pion die vergiftigd bleek. De tegenstander offerde een stuk voor een aanval die doorsloeg. De indeling voor morgen zit ook al niet mee: geen IM en daarom geen IM-norm bij remise. Dan maar spelen voor een plek in de top tien.
Robby had vandaag Liam gekeeld, zijn horloge aangedaan, zijn mobiel in zijn kamer gelaten, voor de partij eerst naar de promenade gegaan en culturele opvoeding van de coach gehad, logisch dus dat hij won. Was ook wel een goede partij met een kansrijk kwaliteitsoffer.
Tyro kwam minder uit de opening en offerde toen een stuk. Helaas was het niet correct en hij verloor.
Oele “beukte hem er ******** hard af” naar eigen zeggen. Plusje werd omgezet in punt volgens een meer neutrale toeschouwer.

Robin kwam goed uit de opening en speelde een gedurfd stukoffer. Helaas verdedigde de tegenstandster het goed en verloor de Horinese.

U14
Eelke was wat minder gelukkig dan gisteren. Een totaal gewonnen stelling werd opeens 0.00 en hoewel hij het nog een tijdje probeerde zat winst er niet meer in. Hij staat nu met drie anderen gedeeld eerste, wordt dus spannend morgen!
Siems partij duurde na de voorbereiding maar acht zetten. Daarin stond hij zelfs even verloren, maar hij won wel!
Rembrandt blunderde helaas een stuk weg en verloor.

Marrit wist haar goede voorbereiding in een punt om te zetten.

U12
Khoi's tegenstander offerde materiaal om een stuk op te sluiten, maar het stuk werd niet gewonnen. Khoi offerde het materiaal terug, kreeg een eindspel met twee pionnen meer en won.
Eline verloor twee pionnen in de opening, maar na dameruil kreeg ze wat druk. Haar tegenstandster vond niet de beste verdediging en met een combinatie won Eline een stuk en de partij. Ze kreeg toen vanwege drie winstpartijen op rij van haar coach een ijsje van vier euro.

Kavya verloor een pion maar kreeg genoeg compensatie om remise te maken.

U10
Yichen verloor helaas weer en een hoge notering zit er niet meer in.
Machteld kreeg na de opening het loperpaar en won ook nog een pion. De rest was niet moeilijk meer.

Manasvita blunderde een stuk weg, maar begon goed te spelen en met wat hulp van de tegenstandster zelfs nog te winnen.


1 opmerking:

  1. We offer loans with 3%,we offer Debt consolidation loans, business loan, Private loan,car loans, hotel loans, student loan, personal loan Home Refinancing Loans,For more details Email: ( trustenquiry05@gmail.com )

    BeantwoordenVerwijderen