vrijdag 15 september 2017

EK terugblik

Auteur: Stefan Kuipers/Merijn van Delft

We zijn zojuist, na een lange busreis, gearriveerd op het vliegveld van Boekarest. Tijd voor een korte terugblik op het afgelopen EK:


Het schema liegt er niet om: de laatste ronde was een flinke streep door de rekening. Niet alleen scoorden we een teleurstellende 6.5 uit 18, ook grepen we net naast het podium.

Eelke de Boer had de beste uitgangspositie met een gedeeld eerste plaats. Hij verloor echter de laatste ronde en moest uiteindelijk genoegen nemen met de gedeeld 5e plaats (5e op tiebreak).
Lucas van Foreest had zijn ongedeelde koppositiie in ronde 8 al uit handen gegeven, na een verliespartij met wit. In de negende ronde heeft hij er nog hard voor gevochten, maar kwam niet verder dan remise. Daarmee kwam hij op de gedeeld 4e plaats (5e op tiebreak).

Net buiten de top 10 vinden we Machteld (16e), Robby (16e), Yichen (17e), Eline (17e) en Max (19e). De meesten zullen dit echter als licht teleurstellend ervaren, aangezien ze allemaal hoger geplaatst waren dan hun behaalde positie.

Liam (22e) stond na zeven ronden op een mooie vierde plaats, maar nederlagen in de laatste twee ronden wierpen hem terug. Ook Siem (27e) pakte een nederlaag in de laatste ronde en moest genoegen nemen met plek buiten de top 20.

Feline (44e), Robin (49e) en Marrit (67e) bleven met hun score iets onder verwachting, terwijl Kavya (73e) en Manasvita (48e) bij hun debuut boven verwachting scoorden.

Khoi (65e) en Tyro (73e) begonnen hun toernooi sterk, maar op het einde vielen ze toch wat terug in de stand. Tyro zal echter tevreden terugkijken op zijn toernooi, met een paar mooie resultaten.

Voor Oele (81e) en Rembrandt (83e) was het een zwaar toernooi, maar wel een goede leerschool.

Klik hier voor de eindresultaten van de Nederlanders

Klik hier om alle partijen van de Nederlanders na te spelen

Hiermee sluiten we de blog van het EK Jeugd 2017 in Mamaia en willen we het thuisfront hartelijk danken voor de ondersteuning!

Van 12 t/m 26 november vindt het WK Junioren plaats in Italiƫ. Jorden van Foreest, Lucas van Foreest, Robby Kevlishvili, Liam Vrolijk en Casper Schoppen zullen daar meedoen. Zij zullen tijdens dit toernooi begeleid worden door Ivan Sokolov en Dimitri Reinderman. Langs deze weg zal iedereen dan weer op de hoogte gehouden worden.

1 opmerking:

  1. We offer loans with 3%,we offer Debt consolidation loans, business loan, Private loan,car loans, hotel loans, student loan, personal loan Home Refinancing Loans,For more details Email: ( trustenquiry05@gmail.com )

    BeantwoordenVerwijderen