zondag 12 november 2017

WK Junioren in Tarvisio met vijf Nederlanders

Van maandag 13 tot en met zaterdag 25 november wordt in Tarvisio (Italië) het WK junioren gehouden. Onder de 150 deelnemers in de open categorie maar liefst vijf Nederlanders: Jorden van Foreest (1), Lucas van Foreest (37), Robby Kevlishvili (49), Casper Schoppen (51) en Liam Vrolijk (56) gaan onder begeleiding van coaches Ivan Sokolov en Dimitri Reinderman proberen een goed resultaat te behalen. Tussen haakjes de plaatsingcijfers en daaraan kunt u al zien dat er een uniek feit gaat plaatsvinden: een Nederlander als eerste geplaatst bij het WK junioren. Jorden dus op papier de favoriet, maar met (als ik goed geteld heb) 25 grootmeesters onder de deelnemers zal het een open strijd worden en puur statistisch schat ik de kans dat Jorden het toernooi wint op zo'n 10%. Het zal ook van de vorm afhangen, maar die was vorige week bij het EK landenteams in ieder geval goed: met 5 uit 7 haalde Jorden toen een bronzen bordmedaille voor het vijfde bord.

Van de andere vier Nederlanders mag nog niet  verwacht worden dat ze om de titel zullen strijden, zij zijn ook nog een stukje jonger dan Jorden. Sterker nog, ze hadden alle vier aan het WK t/m 16 mogen meedoen! Dat was echter ver weg en op onhandige data, vandaar dat ze voor dit toernooi gekozen hebben. Dat Liam met 2425 slechts 56e geplaatst is toont aan hoe sterk het toernooi bezet is en bij een goed toernooi is een grootmeesternorm zeker mogelijk. En misschien zelfs een plek in de top 10. Het zou dan weer teleurstellend zijn als niet alle Nederlanders in het linkerrijtje eindigen.

Van Tarvisio hebben we nog niet veel gezien: Van Wikipedia haal ik dat het een klein plaatsje is (nog geen vijfduizend inwoners) en dat er relatief veel Slovenen en Duitstaligen wonen. Dat is logisch, want zowel de grens met Oostenrijk als met Slovenië is dichtbij, het ligt in het uiterste noordoosten van Italië. En het is bergachtig. Ik weet niet hoe hoog we hier zitten, maar best wel een eind denk ik, want er ligt hier sneeuw. Meer over Tarvisio later, want het is laat en de reis was vemoeiend.

Twee nuttige links:

http://www.fideacademy.com/wjcc2017/junior/
http://chess-results.com/tnr305835.aspx?lan=16&zeilen=99999

1 opmerking:

  1. We offer loans with 3%,we offer Debt consolidation loans, business loan, Private loan,car loans, hotel loans, student loan, personal loan Home Refinancing Loans,For more details Email: ( trustenquiry05@gmail.com )

    BeantwoordenVerwijderen