dinsdag 14 november 2017

Jorden, Lucas en Robby op anderhalf uit twee.

In de tweede ronde hebben de Nederlandse helden 50% gehaald, iets onder de verwachting. De enige die won was Jorden. Hij kwam met voordeel uit de opening, maar op een gegeven moment leek het naar remise te verwateren. Speculerend op de tijdnood van de tegenstander speelde de Groninger wat zetten die niet helemaal engineproof waren. De Vietnamese tegenstander had opties op winstkansen of remise, maar maakte met nog een minuut op de klok een grote fout waardoor het punt onze kant opging.

Liam mocht op bord twee spelen met zwart tegen een sterke tegenstander, GM Karthikeyan (2578) uit India. Na de opening stond het ongeveer gelijk, ondanks een gevaarlijke batterij op de lange diagonaal. Na een paar onnauwkeurige zetten stond zwart slecht en een blunder beeindigde de partij.

Casper speelde op zich een correcte partij, al had ie misschien iets meer uit kleine kansjes in het toreneindspel kunnen halen. Robby miste wat in de opening. Door de geïsoleerde pion van de tegenstander bleef hij kansen op voordeel houden, maar de Chinees verdedigde zich goed. Lucas (modieus als hij is vandaag gekleed in een shirt van het Zweedse voetbalteam) had de beste kansen op winst, verspeelde echter groot voordeel en hoewel hij het nog lang probeerde zat er niet meer in dan remise. Het geplande schema "winnen met wit, remise met zwart" kan met verwisselde kleuren nog gevolgd worden.


Het toernooi wordt gehouden in de Palazetto della Sport, wat mooi klinkt maar gewoon sporthal betekent. Er is daar een sportzaal met een tribune, nog een zaal die als analyseruimte dient en dat is het Vanaf de tribune zijn de eerste borden nog wel te zien, voor verdere borden is een verrekijker nodig. Opmerkelijk is ook de vlaggen die in de achtergrond te zien zijn. Er hangen er namelijk rond de dertig, terwijl er rond de zestig landen meedoen. Er hangen geen vlaggen aan de andere kant...


1 opmerking:

  1. We offer loans with 3%,we offer Debt consolidation loans, business loan, Private loan,car loans, hotel loans, student loan, personal loan Home Refinancing Loans,For more details Email: ( trustenquiry05@gmail.com )

    BeantwoordenVerwijderen