woensdag 15 november 2017

Het gaat vooruit!

De eerste twee ronden waren wat ondermaats, maar vandaag was een goede dag voor Nederland. De enige die baalde was Robby. Die 'mocht' op zich verliezen tegen de sterke Rus Oparin (2606), maar het was jammer dat hij met wit een minnetje kreeg uit een Spaanse opening. Het dubbele toreneindspel dat ontstond leek verloren voor hem, het was dubbel balen toen na checken met de computer bleek dat hij nog remise kon maken. Toch zijn er nog lichtpuntjes in zijn leven: Robby wist bij een spelletje op internet in vijf minuten maar liefst 102 landen te noemen!

Maar vier blije Nederlanders dus, waarbij vooral Casper wel een overwinning kon gebruiken, In een Dame-Indische partij kwam hij een pion achter, maar wit kon nauwelijks zijn stukken verroeren en een zwart punt was het gevolg. Ook Lucas (die tijdens het eten **** *** *** **** *** *** [aanval op de vrije pers, help!] *** *** ***) won met zwart, naar eigen zeggen omdat ie goed is, wat als 'better lucky than good' werd opgevat.

De andere twee Nederlanders wonnen met wit. Liam (wiens laatste zeven partijen in 1-0 zijn geeindigd) kreeg zijn voorbereiding op het bord, maar dat leek ook te gelden voor de Turkse tegenstander, die de eerste zeventien zetten snel speelden. Toen kwam hij erachter dat hij niet zo lekker stond en de drie zetten daarna kosten hem een uur. Het tijdsgebruik hielp niet en Liam speelde het technisch goed uit. Ook Jorden was goed voorbereid. De tegenstander was een ervaren Egelsysteemspeler, maar op een geplugd pionoffer had hij geen goed antwoord. Een kwaliteitsoffer leverde twee verbonden vrijpionnen op. De tegenstander zag niets beters dan daarvoor een toren te geven, maar met een stuk meer had Jorden geen moeite om de partij te winnen.

Resultaten Nederlanders

Zoals bij elke uitzending is er ook bij dit WK junioren een dagindeling. Het ontbijt is tot half tien, dus we gaan zo rond tien voor half tien ontbijten. Tussen tien en twaalf uur is de voorbereiding. Een uurtje later gaan we eten, half drie verzamelen we om te lopen naar de speelzaal. Dat duurt een minuut of twintig: op zich een prettige wandelduur, maar wel omhoog, dat is wat minder prettig. Drie uur begint de ronde, dan schaken en analyseren, eten zo rond acht uur en dan nog wat ontspannen. Bedtijd om half twaalf. En dat dus twee weken lang, behalve op de twee rustdagen.

Een deel van de wandeling kunt u op onderstaande foto zien.


6 opmerkingen:

 1. Wat was er precies met Lucas tijdens het eten? Deze geheimzinnigheid roept alleen maar vragen op!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet het wel, stuur maar even een bericht naar me.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook benieuwd!
   Graag ls97@live.nl

   Verwijderen
  2. Ik ben ook benieuwd!
   Graag ls97@live.nl

   Verwijderen
  3. Ik zou je wel een bericht willen sturen, maar hoe doe ik dat bij iemand die anoniem is? ;)
   Je kunt natuurlijk ook gewoon de boodschap versleutelen met het uiterst geavanceerde, vrijwel onbreekbare ROT13-algorithme...

   Verwijderen