zaterdag 9 september 2017

Pittige ronde voor de rustdag

Auteur: Dimitri Reinderman
Foto's: Zhaoqin Peng

In een eerder verslag was ik positief over het eten. Dat wil ik graag corrigeren naar gematigd positief. Het restaurant bestaat uit drie grote zalen (met veel tafels en stoelen). In elk van deze zalen is eten te krijgen, maar wel verschillend eten. Een flink stukje lopen dus om het eten te verzamelen. Dat wordt op diverse plekken vers bereid (o.a. pizza en een barbecue) en ook ik als vegetariƫr kan een gevarieerde maaltijd samenstellen. Aardappels, patat, diverse groentes, als het niet op is een stukje pizza. Probleem is wel dat het elke dag dezelfde gevarieerde maaltijd is. Ook op andere borden zie ik niet veel variatie (ook niet veel groente overigens). Maar slecht is het op zich niet.

De score van de Nederlandsers (met veel zwartpartijen) was ook niet zo slecht, maar ook niet goed: 8.5 uit 18. Hieronder een indruk van de partijen van de verschillende spelers.

U18
Max kreeg groot voordeel in een theoretische Siciliaan. Hij liet echter onnodig complicaties toe en maakte een paar rekenfouten waardoor hij zelfs nog verloor.

Feline speelde tegen de Benoniwall niet helemaal goed, maar ze hield het hoofd koel en op hardheid wist ze nog te winnen.

U16
Lucas won met een bekende truc een pion in de opening, daarna nog een in scherpe stelling maar in tijdnood ging het bijna mis en hij ontsnapte maar net met remise.
Robby (beetje groente vandaag) kreeg een klein plusje, liep met zijn koning van g2 naar c2 en zag toen dat hij maar beter remise kon maken.
Liam speelde een paar onnauwkeurigheden in de opening en verloor een pion. De tegenstander, bekend van zijn voorliefde voor Georgisch-Nederlandse meisjes, speelde het goed uit. Voor het eerst vandaag werd Liam niet gekeeld door Robby, maandag maar wel weer laten doen.
Oele gaat niet zo lekker dit toernooi. Vandaag stond hij totaal gewonnen maar door een blunder werd het toch nog remise.
Tyro kwam vanuit de opening in een lastig eindspel terecht wat hij niet wist te houden.

Robin kreeg een eindspel paard-loper tegen twee lopers met pluspion. Het bleek net niet genoeg voor winst.

U14
Eelke kwam met wit slecht uit de opening, maar kon vluchten naar een toreneindspel dat remise werd.
Rembrandt kreeg op zijn verjaardag een cadeau van de Nederlandse delegatie (een schaakboek) maar niet van zijn tegenstander. Een plusje bleek niet genoeg om te winnen.
Siem wist tot groot vermaak van de arbiter een slechte stelling remise te houden.

Marrit won heel snel dankzij een bekende truc in het Geweigerd Damegambiet: 12.Pb5! cxb5? 13.Lc7 en zwart gaf op omdat de dame op d8 nergens heen kon.

U12
Khoi kwam lekker uit de opening, maakte wat fouten waardoor hij slecht kwam te staan, maar in tijdnood kwam alles toch goed.

Kavya vocht vandaag hard maar verloor helaas toch weer.
Eline ging iets te optimistisch ten aanval en werd hard gecounterd.

U10
Machteld ging lang gelijk op en vijf zetten voor het einde had de tegenstander remise kunnen forceren. Hij besloot alles weg te geven en Machteld won.
Yichen kreeg een beter eindspel en werd daarna ook nog geholpen door cadeautjes van de tegenstander.

Manasvita gaf helaas zwaar materiaal weg door de combinatie Te8+ Td8xe8 Dd2 slaat Dd4.Geen opmerkingen:

Een reactie posten