donderdag 14 september 2017

Live blog ronde 9

Auteur: Merijn van Delft/Sipke Ernst/Stefan Kuipers


De spannende laatste ronde is van start gegaan. We zullen hier de verrichtingen zoveel mogelijk live proberen te volgen. De genoemde tijdstipstippen zijn Nederlandse tijd (hier in Roemenie is het overigens een uur later). Eelke de Boer (nu gedeeld eerste) en Lucas van Foreest (halfje minder dan de koploper) hebben nog kansen om kampioen te worden.

Klik hier voor de live-partijen

13:09
U14 Eelke heeft zijn voorbereiding op het bord gekregen (Franse Tarrasch met zwart) en staat solide. Siem van Dael leek een prima koningsindisch te hebben, maar lijkt nu een pion te gaan verliezen.
U16 Lucas van Foreest heeft ook wat hij verwachtte en staat eveneens solide. We verwachten bij hem een lange manoeuvreerpartij. Liam Vrolijk heeft het loperpaar te pakken met interessant spel. Robby Kevlishvili heeft een saaie stelling en zal er nog goed voor moeten gaan zitten om er wat van te maken.
G12 Eline Roebers heeft een solide Caro-Kann op het bord staan.

13:43
Eelke is ineens heel snel de draad kwijt geraakt met een slecht getimed e6-e5. Hij verliest een kwaliteit en zal daar vrijwel geen compensatie voor terug gaan zien.

13:57
Lucas heeft een ongelijke materiaalverhouding op het bord waarbij we denken dat de dame gelijkwaardig is aan de torens. Robby moet oppassen, want staat wat lastig. Siem moet op jacht naar compensatie voor de pion en Liam en Eline zijn gewoon prima bezig.

14:03
Een flinke deceptie na slechts een uur schaken. De stelling van Eelke was niet meer te redden en hij heeft op moeten geven.

14:07
Oele kreeg weer de Rossolimo met 4... bxc6 op het bord, wist geen voordeel te behalen en besloot het remise-aanbod van zijn tegenstander te accepteren.

14:20
Machteld heeft gewonnen, haar partij was "goed en ik heb hem gewoon mat gezet". Ondertussen is Liam ook onder druk komen te staan. Feline heeft ook net haar partij verloren, het ging volgens haar op zet 10 helaas al mis.

16:22
De afgelopen twee uur waren we druk met analyseren, de uitslagen volgden elkaar snel op. We praten jullie zo snel mogelijk bij. Ondertussen heeft Lucas prima winstkansen, nadat zijn tegenstander een zetherhaling uit de weg ging.

16:29
Tyro heeft zijn toernooi nog prima af weten te sluiten met een keurige winstpartij. De afgelopen dagen scoorde hij weinig punten, ondanks dat ie prima speelde. Met 3,5 uit 9 wint hij nog best veel rating.
Marrit had een interessante stelling, maar liet een vennijnig truc toe en verloor.
Rembrandt miste na de opening kansen op voordeel. Daarna werd alles geruild, met remise als logisch resultaat.

16:35
Hichen had de afgelopen twee ronden verloren, maar toonde de laatste ronde veerkracht door met winst af te sluiten.
Robin speelde een interessant kwaliteitsoffer en kreeg goed spel, maar liet zich in tijdnood pardoes mat zetten.
Kavya verloor en is daarmee op 3,5 punt geeindigd. Manasvita had een klasse eindsprint en heeft daarmee een mooi 50%. Beide meiden uit Almere hebben hier een schat aan ervaring opgedaan.

16:38
De winstkansen van Lucas zijn ondertussen geslonken, maar omdat beide spelers slechts gebaat zijn bij de volle winst, blijft dit enerverende gevecht doorgaan.

16:43
Siem kwam nog helemaal terug in de partij, maar liet zich toen alsnog de kaas van het brood eten. Liam ging uiteindelijk ten onder aan de onveilige positie van zijn koning.
Khoi raakte in het middenspel de draad kwijt en verrekende zich tenslotte.
Eline speelde een naar eigen zeggen ietwat saaie remise. Vanuit een solide stelling was het lastig om verder te komen. De remise van Robby was een stuk minder solide. Een stelling met een pion minder wist ie nog net remise te houden.

16:48
Daarmee is de teller vooralsnog helaas op 5,5 uit 16 blijven steken. We hadden vanochtend natuurlijk op duidelijk meer gehoopt. Inmiddels zijn de meeste analyses afgerond en weer de nodige lessen getrokken. Zo'n jeugd EK blijft een unieke ervaring en een prachtige leerschool voor onze talenten. Op het moment van schrijven zijn alleen Lucas en Max nog bezig.

16:54
Max heeft remise gespeeld na een interessante partij met kansen voor beide spelers. 

17:12
Lucas heeft remise gespeeld en grijpt daarmee naast het podium.

1 opmerking:

  1. We offer loans with 3%,we offer Debt consolidation loans, business loan, Private loan,car loans, hotel loans, student loan, personal loan Home Refinancing Loans,For more details Email: ( trustenquiry05@gmail.com )

    BeantwoordenVerwijderen