zondag 4 augustus 2019

EK 2019 Bratislava ronde 3


Vandaag de derde ronde, met nog 6 Nederlanders op 100%. Aangezien het elke ronde weer een gevecht is om voor de eigen delegatie voldoende stoelen en tafels te krijgen was Robert zekerheidshalve een half uur van tevoren richting speelzaal gegaan. Tegen drie uur zijn we gesettled en volgen we met veel belangstelling de partijen.

Al snel is Siem klaar. Hij kreeg zijn voorbereiding op het bord. “Ik viel bijna in slaap dus ben blij dat mijn tegenstander remise aanbood”, aldus een goedgemutste en frisgewassen Siem van Dael. 
Na iets meer dan een uur spelen pakten donkere wolken zich samen rondom de stelling van Nederlands kampioen Lucas van Foreest. Daarbij leek het dat zowel hij als zijn tegenstander een 'blind spot' hadden voor veld d8. Verder waren de partijen van Eelke de Boer en Roger  Labruyere erg vermakelijk. Bij Eelke hingen aan beide zijden meerdere stukken, maar hij navigeerde zich uitermate koel door de complicaties en wist zo de nummer drie op rating te verschalken. De originele setup van Roger pakte uiteindelijk ook goed uit omdat de tegenstander het juiste plan niet vond.
Vandaag ook een Nederlands onderonsje in de categorie van meisjes t/m 12. Dana speelt de partij met zwart erg aanvallend en wint van Wendy. Dana blijft daarmee bij haar debuut op een EK in het spoor van de koplopers met 2,5 uit 3 terwijl Wendy blijft steken op 50%. Ook zusje Luna verliest helaas haar partij omdat ze een vervelende penning op de d-lijn toelaat.

Casper komt met zwart comfortabel uit de opening maar de stelling is wel wat te simpel. De winnaar van Dieren is achteraf dan ook ontevreden over zijn openingskeuze. Wit maakt geen grote fouten en al snel is de muziek eruit: halfjes. 
Yichen speelde voor het eerst de Torre aanval, maar dat ging niet helemaal zoals het zou moeten. Hij moest een beetje oppassen maar hield het keurig remise.
Robin kreeg weliswaar haar voorbereiding op het bord maar de stelling in het begin van het middenspel was wel bedenkelijk. Haar tegenstandster liet echter haar loper insluiten en moest toen materiaal geven om de partij gaande te houden.
In een scherpe partij moest Liam berusten in remise. Het leek alsof hij al snel onder grote druk stond maar later in de partij waren er zeker ook kansen op meer dan een halfje. Alisha boekte een soepele positionele overwinning. “De partij speelde zich eigenlijk vanzelf”, aldus de uitbundige winnaar. 
Sebastian had in het middenspel lange tijd het iets betere van het spel al was er nooit aantoonbaar iets duidelijks. 
Machteld was het toernooi misschien niet super begonnen maar boekte haar tweede overwinning op een rij en is daarmee weer bovenin de ranglijst te vinden. Ze was de betere in een lange manoeuvreerpartij die ze besliste nadat haar tegenstandster een pion weggaf.
Arthur had een gevaarlijke vrije d-pion in een stelling met alleen maar zware stukken. Er vond een afwikkeling plaats naar een goed dame eindspel dat met vaste hand werd omgezet in een punt.
Timo begon aanvankelijk goed aan zijn partij maar in een spannend middenspel moest hij uiteindelijk toch capituleren. 
Het leek erop dat Eline enkele varianten door elkaar haalde in een Taimanov. Ze moest materiaal inleveren maar bleef goed doorvechten. De tegenstandster miste meerdere winsten en legde zich uiteindelijk neer bij een remise.

De koffiehuispartij van Lucas leek aanvankelijk goed af te lopen maar de extra kwaliteit was niet voldoende. In het slot blunderde Lucas nog maar de tegenstander profiteerde niet en er werd remise overeengekomen.
Na meer dan vijf uur spelen is de zaal bijna leeg. Toch zijn er nog twee Nederlanders bezig. Van die twee is Tim het eerst klaar. Hij won de kwaliteit in een Maroczy maar de tegenstander had ingeschat dat er voldoende compensatie was. Tim probeerde het nog wel tot zet 90 maar moest zich toch tevreden stellen met remise.
   Als laatste was Cato klaar. In het middenspel leek ze het initiatief te hebben, maar in de complicaties voor zet 40 raakte ze een pion kwijt.  Het Toreneindspel zag er moeilijk uit voor Cato en ging uiteindelijk verloren. 
























1 opmerking:

  1. Get the financing you need to help your business grow,Home finance, Business finance,Personal finance, Company finance, Student finance
    ==============================================================================================================================
    Ontvang de financiering die u nodig heeft om uw bedrijf te laten groeien, Home finance, Business finance, Personal finance, Company finance, Student finance, Email: capitallendinghelpdesk@gmail.com
    Blog: https://capitallendinghelpdesk.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen