zaterdag 31 oktober 2015

Ronde 6: nieuwe ronde, nieuwe kansen

Alexander kende vandaag een wat mindere dag. Hij kwam prima uit de opening en speelde daarna misschien een tikkeltje passief. Hij durfde pionwinst niet aan maar kwam even later toch erg actief te staan in het eindspel. Toen hij tweemaal stukwinst miste ontstond er een eindspel met ongelijke lopers en een extra pion voor Alexander. Dat eindspel werd enorm interessant met veel thematische ideeën en wendingen. Helaas wist Alexander deze niet te spotten en eindigde de partij in remise.

Maaike pakte een degelijke stelling in de Morra maar verrekende zich en kon daardoor erg slecht komen te staan. Maar in plaats daarvan besloot haar tegenstandster om het loperpaar op te geven en alle zwarte problemen op te lossen. Daarna was het een kwestie van stukken ontwikkelen, de alles-of-niets aanval van wit afslaan en vervolgens in tijdnood geen fouten meer te maken. Dat lukte!

Eelke had ook een behoorlijke onstuimige opening waar zijn tegenstander een ijzersterk kwaliteitsoffer miste. Daarna kwamen ze in een eindspel met een plus voor Eelke, zeker toen zijn tegenstander zomaar het loperpaar opgaf. Eelke speelde de stelling daarna wat snel en miste een belangrijke zet waarna er een materiaalverhouding ontstond die de stelling weer in balans trok. Maar zijn tegenstander gaf zijn belangrijke a-pion weg en toen was het eenvoudig gewonnen voor Eelke.

Catheleijne had ook eens een keer een korte partij. Ze werd in de opening verrast, maar speelde een prima partij en wist de zwarte koning in het centrum te houden. Ze gaf iets van haar voordeel weg door het centrum wat te sluiten, maar haar tegenstandster greep die kans juist aan om haar koning te activeren. Niet zo verstandig met zoveel zwarte stukken op het bord en Catheleijne kon even later dan ook beslissen toeslaan. Al met al een prima overwinning.

Max heeft duidelijk niet het toernooi van zijn leven, maar hij blijft er onveranderd hard voor knokken. Vandaag was ook weer een typische partij. Na de opening ontstond een stelling die niet echt makkelijk speelt en na wat onnauwkeurigheden over en weer diende de tijdnoodfase zich aan. Het was zaak niet te verslappen en met een scherp berekend torenoffer dwong Max eeuwig schaak af. Geen fantastisch resultaat, maar in ieder geval niet verloren en morgen weer met wit.

Liam had een lange partij en de berichten van de andere spelers waren niet hoopgevend. Hij speelde een tamelijk passieve opening en wit kreeg prettig voordeel. Dat voordeel werd omgezet in een extra pion in een toreneindspel en Liam moest flink aan de bak om dat remise te houden. Zijn tegenstander speelde gelukkig wat onnauwkeurige zetten en Liam profiteerde uitstekend. Op het einde wist hij met een mooie truc de remise direct af te dwingen. Wederom een prima resultaat voor Liam.

Over Hing Ting hoorden we dan weer heel goede berichten van de andere spelers. Zijn live-bord werkte de helft van de partij niet en dus waren we overgeleverd aan de indrukken van de andere Nederlanders die al klaar waren. In de opening stond hij ronduit beroerd, maar wist door wat actief te rommelen zijn tegenstander even voor het blok te zetten. Die reageerde vervolgens verkeerd en de stelling kantelde volledig. Hij kwam zelfs een pion voor in het eindspel, maar offerde die vervolgens voor activiteit. Die activiteit viel vies tegen en het werd een dubbel toreneindspel met allebei twee pionnen. Geen probleem zou je denken, maar toen er een paar torens werd geruild bleef Hing Ting te lang aan zijn eigen pion hangen, in plaats van achter de vrijpion van de tegenstander te gaan staan. Dat werd hem uiteindelijk fataal. Het blijft erg zonde dat hij alsnog verloor tegen de nummer 1 geplaatst. Maar zoals hij tijdens het avondeten nuchter opmerkte: “het toernooi gaat gewoon door”.

Vandaag hebben we met 4,5 uit 7 onze beste dagscore geëvenaard, maar we willen natuurlijk meer. We gaan er nog vijf dagen keihard tegenaan.

Klik hier voor de resultaten van de Nederlanders

Klik hier om de partijen na te spelen

Liveticker: ronde 6 (closed)

17.50: De spelers zitten inmiddels bijna drie uur te schaken en vooralsnog geen uitslagen. Het grootste nieuws is dat het buiten wat begint te rommelen en we het misschien niet lang meer droog gaan houden. Sake Jan is vandaag ook aangekomen en zal via schaakvaderverhalen.blogspot.com de nodige sfeerverslagen vanuit Griekenland online gaan zetten.

17.54: As we write heeft Alexander remise gespeeld in een ongelijk lopereindspel. Hij zal zo ongetwijfeld deze kant op komen om zijn partij te analyseren.

18.32: Maaike kreeg Morra gambiet op het bord en heeft die pion voorsprong vastgehouden. Daarna leek het even eng in tijdnood, maar een extra pion erbij en haar tegenstandster gaf even later op. Eelke kreeg Scandinavisch en zijn tegenstander wikkelde snel af naar het eindspel. Eelke bemachtigde het loperpaar en won een pion. Daarna won hij het eindspel vrij gemakkelijk.

18.55: Catheleijne heeft gewonnen. Haar tegenstander verraste haar met Siciliaans en ze kwam al snel wat beter te staan. Ze ruilde snel wat stukken af zodat haar tegenstandster haar koning in het midden zou blijven. Voordeel was er misschien niet echt meer, maar haar tegenstandster begon hele vreemde zetten te doen en toen won Catheleijne.

18.59: Max heeft remise gespeeld. Hij kreeg vanuit de opening een lastige stelling, maar wist zich daar wel uit te redden. In wederzijdse tijdnood offerde Max een toren voor aanval, dat resulteerde twee zetten later in eeuwig schaak.

20.04: Liam speelt remise. Er kwam een zijvariant van het Koningsindisch op het bord. Liam werd uit zijn voorbereiding gehaald en kwam wat passief te staan. Uiteindelijk wist zijn tegenstander een pion te winnen en af te wikkelen naar een toreneindspel. Daar speelde zijn tegenstander wat onnauwkeurig en wist Liam goed remise te houden..

20.13: Hing Ting heeft zijn partij verloren. Vanuit de opening stond hij ietsje minder en besloot hij iets te forceren. Zijn tegenstder wist niet te profiteren en uiteindelijk kwam Hing Ting in de counter zelfs een pion voor. In het eindspel was het niet helemaal duidelijk of hij genoeg had om te kunnen winnen. Maar vervolgens verloor hij zijn pion en heeft hij het dubbel toreindspel met allebei twee pionnen helaas geen remise kunnen houden in de tijdnoodfase.

Daarmee komen we op een dagscore van 4,5 uit 7.

donderdag 29 oktober 2015

Ronde 5: matige eerste helft

In ronde 5 wilde iedereen graag nog even knallen om met een goed gevoel de rustdag in te gaan. Maar dat lukte helaas niet bij iedereen en de score van vandaag viel toch weer wat tegen.

Alexander was als eerste klaar en kwam niet zo lekker uit zijn Najdorf. Deze opening is natuurlijk erg complex en zijn tegenstander kreeg direct een kans om het initiatief stevig vast te pakken. Alexander wist zich daar niet meer uit te redden. Vervolgens ging het van kwaad tot erger en moest hij al vrij snel de strijd staken.

Vrij snel daarna had Max zijn partij gewonnen. De opening pakte prima voor hem uit en hij stond de hele tijd wat beter. Uiteindelijk besloot hij toch maar voor pionwinst te gaan, maar daarmee gunde hij zijn tegenstander een kans op tegenspel. Die kans greep zijn tegenstander niet, maar hij dacht een slimmere manier gevonden te hebben om geen pion te verliezen. Dit was een blunder want Max won met een tussenzetje een volle toren en ook direct de partij.

Maaike had vanuit een spannende Siciliaan verloren. Haar tegenstandster zette haar paard riskant neer met het risico ingesloten te worden, maar zou daar altijd wel wat tegenspel voor krijgen. In de cruciale fase speelde Maaike wat te snel en had de alternatieven niet echt serieus bekeken. Daardoor miste ze kans op voordeel en moest het initiatief aan haar tegenstandster laten. Daarna wist ze de aanval niet meer te stoppen en offerde zwart zich een weg naar binnen met mat als gevolg.

Liam speelde een uitstekende partij en wist al snel een betere stelling te krijgen. Zijn tegenstander was totaal planloos en moest toen al vrij snel materiaal inleveren. Met een kwaliteit meer zonder duidelijk aantoonbare compensatie voor zwart zag het er erg goed uit. Liam zag het alleen allemaal niet echt meer en besloot in duidelijk betere stelling remise aan te bieden. Dat werd door zijn tegenstander natuurlijk gretig aangenomen.

Eelke werd vandaag vanuit het afruilfrans direct in een soort alles-of-niets stelling gezogen. Hij offerde een pion voor het loperpaar en een betere pionnenstructuur maar wist toen het initiatief niet vast te houden. Zijn tegenstander maakte hem het loperpaar afhandig en bleef nog steeds die ene pion voor. Er werden meer stukken geruild en toen ook nog de pionnen op de damevleugel van Eelke werden gepakt, stond hij twee pionnen achter in een totaal verloren toreneindspel. Dat speelde hij nog lang door, maar tevergeefs.

Catheleijne was wederom weer lang bezig maar wist ditmaal gelukkig wel te winnen. Vanuit het Koningsindisch kwam er een interessante stelling met ongelijke lopers op het bord. Dat soort stellingen kennen een net wat andere dynamiek en beide speelsters misten meerdere kansen op positioneel voordeel. Uiteindelijk wist Catheleijne verbonden vrijpionnen te creëren. Wit had inmiddels ook een pion op de zevende rij gekregen, maar die werd simpel geblokkeerd. Toen de witte koning zonder doel het bord overstak en ook de witte loper van de verdediging werd afgesneden, waren de verbonden vrijpionnen van Catheleijne doorslaggevend.

Hing Ting bereikte vanuit de opening niet heel veel en leek af te stevenen op een iets minder eindspel. Nog niks om je echt zorgen om te maken, maar toen hij passief bleef belandde hij uiteindelijk in een toren+dame eindspel met fgh-pionnen vs efgh-pionnen. Dit is theoretisch waarschijnlijk nog wel remise, maar in de praktijk betekent het vaak een hele lange middag. Zwart probeerde het lang, erg lang, maar Hing Ting gaf geen krimp en wist uiteindelijk netjes remise te maken.


De score van vandaag is 3 uit 7 en daarmee sluiten we een matige eerste helft van het toernooi af. We zien veel goede partijen en stellingen, maar deze worden nog te weinig in punten omgezet. Morgen is er een rustdag en zullen we via het strand naar het naburige dorp wandelen. Daar gaan we lunchen, met de boot weer terug en dan een paar interlands voetballen tegen de Duitsers en de Zwitsers. 


Liveticker: ronde 5 (closed)

17.22: Alexander heeft helaas een snelle nul moeten verwerken. In de Najdorf liet hij wit e4-e5 spelen en vanaf dat moment was hij al direct in de problemen. Daarna was het lastig en maakte hij al snel de beslissende fout.

17.53: Max wint! In de opening probeerden ze elkaar uit de voorbereiding te krijgen. Na een tijdje won hij een pion dankzij een penning maar was de stelling nog niet heel prettig. Zijn tegenstander wilde slim ontpennen, maar miste een tussenschaakje en kon direct opgeven.

18.02: Maaike heeft zojuist verloren. De stelling ontaardde vanuit de opening in een chaos. Ze wist wel een stuk te winnen, maar zwart kreeg erg veel compensatie. Uiteindelijk wist ze het niet goed te verdedigen en ging ze mat.

18.31: Liam heeft zijn ongeslagen status tegen zijn vierde Griek behouden door remise te spelen. Hij kwam niet zo goed uit de opening maar kreeg daarna wel de kans om rustig zijn stukken te ontwikkelen. Hij won een kwaliteit maar zijn tegenstander had prima compensatie. Even later bood Liam remise aan en dat werd aangenomen.

18.45: Eelke heeft helaas verloren. Zijn tegenstander speelde afruilfrans en dat inspireerde nou niet echt. Hij wist het loperpaar te bemachtigen voor een pion en de stuctuur van zijn tegenstander was daarmee wat verzwakt. Maar uiteindelijk wist hij het niet te bolwerken en verloor.

20.05: Het wonder van Porto Carras: Catheleijne is niet als laatste klaar :-) vanuit de Bayonet kwam er een interessant eindspel wat ze uiteindelijk wist te winnen. Hing Ting probeert een dame-eindspel met pion minder remise te houden, we vermoeden dat hij nog wel even bezig is.

20.24: Hing Ting heeft het remise weten te houden, prima werk. Hij is meteen gaan eten en details over zijn partij volgen in het verslag.

woensdag 28 oktober 2015

Ronde 4: comeback kids

Het toernooi is inmiddels in volle gang en vanwege het zeer constante speelschema heeft iedereen ook een gezond ritme te pakken. Langzaamaan begint iedereen ook een beetje in zijn toernooi te komen en worden er behoorlijk goede partijen neergezet. Bij nog niet iedereen zijn de resultaten er ook echt naar, maar daar hebben we wel vertrouwen in.

Alexander was weer als eerste klaar en had goed nieuws: een soepele overwinning. De opening kwam op het bord zoals voorbereid en hij kreeg al snel een prettig voordeeltje. Hij zocht zijn heil op de damevleugel en was een mooie truc in de stelling aan het breien. Wegens een tussenzet ging het feest niet door, maar daarna switchte Alexander razendsnel naar de koningsvleugel. Zijn tegenstander anticipeerde hier niet goed op en Alexander kon de hele zwarte koningstelling aan gort slaan. Even later mocht hij met damepromotie mat geven: dat leverde een aparte slotstelling op.

Toen konden we eindelijk Max feliciteren met zijn eerste overwinning dit toernooi. Hij schaakte al goed, maar liet het elke keer ergens glippen. Vandaag was anders, hij tructe zijn tegenstander direct in de opening en ditmaal liet hij het niet meer glippen. Zijn tegenstander deed er nog even een schepje bovenop door nog een stuk weg te geven en toen heeft Max even al zijn frustratie van de eerste drie rondes in een keiharde mataanval gepompt. Deze overwinning was even hard nodig en de grote inhaalrace kan gaan beginnen.

Vervolgens kwamen de spelers in rap tempo na elkaar binnen. Liam kreeg helaas een vrij snelle nul te verwerken. In de opening draaide hij even twee zetten om en kwam daardoor net niet in de stelling die voorbereid was. Uiteindelijk kreeg hij nog steeds een prettig voordeeltje en zat de stelling boordevol met (voornamelijk gemiste) tactische wendingen. Terwijl de partij op het oog vrij degelijk was, ging er aan beide kanten nog wel het een en ander mis. Uiteindelijk miste Liam het juiste pad om uit het tactische doolhof te komen en bleef hij een volle kwaliteit achter waarna hij direct opgaf.

Maaike had een goede partij gespeeld en had eigenlijk de hele tijd een comfortabel plusje. Door een onnauwkeurigheid bleef de stelling wat gesloten, maar nog wel in haar voordeel. De stelling voelde aan alsof er iets in zat voor zwart, maar veel meer dan dat kleine plusje viel er niet te halen. Tot ze in het eindspel ineens een dominante stelling kreeg en één zet de kans had om erg veel activiteit te ontwikkelen door af wikkelen naar een enkel toreneindspel. Die kans miste ze helaas en daarna werd er ook direct tot remise besloten.

Ook Hing Ting had het grootste deel van de partij een prettige stelling, maar kon in het middenspel met ongelijke lopers helaas het plan niet vinden. De zwarte loper was erg passief en had geen toekomst, terwijl de witte loper naar een mooie diagonaal omgespeeld had kunnen worden. In plaats daarvan besloot Hing Ting om zijn koningstelling open te gooien, maar in plaats van zijn eigen loper activeerde hij hiermee juist de loper van zijn tegenstander. Door een combinatie leek hij een toren te winnen, maar zijn tegenstander had goed gerekend en kon in de tegenaanval de toren met een pionnetje als rente terug winnen. Het ongelijke lopereindspel wist Hing Ting vervolgens wel goed remise te houden.

Eelke kreeg vandaag zo’n 20 zetten voorbereiding op het bord, terwijl ze tegenstander al een tijdje moest nadenken. Dat is natuurlijk een fijn begin van de partij en hij zat daardoor ook lekker te spelen. Uiteindelijk was hij misschien iets te snel met het omspelen van zijn loper, maar wist zijn tegenstander de ontstane zwakte niet heel goed te benutten. Eelke pakte ineens flink wat ruimte op de damevleugel en bereikte al gauw prettig voordeel. Dat voordeel wist hij te materialiseren door een pion te winnen. Zijn tegenstander had daarna een paar lastig te vinden kansen om de spanning weer terug te brengen in de partij, maar in plaats daarvan liet hij zich verrassend snel mat zetten.

Catheleijne zat net als in de derde ronde echt uitstekend te spelen, maar op het moment dat er toegeslagen moest worden, haperde de machine. Het is vaak erg lastig kiezen tussen verschillende aantrekkelijke opties. Als je dan de neiging hebt om zoveel mogelijk opties open te houden, wil het nog wel eens van kwaad tot erger gaan. Wederom een pijnlijk nul, maar Catheleijne is een taaie en wilde perse uitvoerig analyseren, voordat we richting eten gingen. Uit het juiste hout gesneden dus, die meid komt er wel.

Vandaag hebben we weer 4 uit 7 gescoord waarbij de scores van de spelers weer wat dichter naar elkaar toe zijn gekropen. Bijna alle spelers staan op 2 of 2,5 punt met uitzondering van Catheleijne: zij staat op 1 punt maar als ze haar goede spel weet vast te houden dan komen de punten vanzelf.

Klik hier voor de resultaten van de Nederlanders

Klik hier om de partijen na te spelen

Liveticker: ronde 4 (closed)

Na de wisselende successen van gisteren gaan we er vandaag weer volle bak tegenaan!

16.54: Alexander heeft inmiddels de smaak te pakken en heeft vandaag zijn score verdubbeld. Er kwam voorbereiding op het bord en uiteindelijk gaf zijn tegenstander ergens zijn dame weg. De weg naar boven is nu echt ingeslagen.

17.53: Max heeft goed veerkracht getoond en een vlotte overwinning geboekt. Vanuit de Draak tructe hij zijn tegenstander en won hij de g-pion. Toen was er voor wit weinig eer meer te behalen en tructe hij hem nog een keer. Soepel puntje!

18.30: Liam heeft zijn goede start niet door kunnen zetten. Nadat hij de opening niet helemaal goed kon herinneren/reconstrueren, ontstond er een redelijk gelijke stelling. Zijn tegenstander speelde het daarna heel slim en in de complicaties bleken de stukken van Liam niet goed meer samen te werken en ging het tactisch mis. Maaike stond de hele partij goed, maar uiteindelijk was het niet genoeg en moest ze berusten in remise.

19.00: Hing Ting ging vandaag volle bak in de aanval en gooide zijn hele koningstelling open. De aanval sloeg niet door en toen moest hij in het ongelijke lopereindspel met een pion minder alle zeilen bij zetten om remise te houden. Dat lukte gelukkig. Eelke kreeg de hoofvariant van de Maroczy bind in de Versnelde Draak. Eelke bleef druk zetten en lokte wat zwaktes uit en won daarna een pionnetje. Niet veel later heeft hij zijn tegenstander voor het gemak maar gewoon mat gezet.

Nu wordt het wachten op... Catheleijne.

20.00: Helaas heeft Catheleijne verloren. De lange partijen elke ronde beginnen hun tol te eisen. Na een zet of veertig slaat de vermoeidheid toe en weet ze de prima stelling geen goed vervolg meer te geven. Ze heeft vooralsnog niet haar vorm van het EK te pakken, maar het toernooi is nog lang!

Daarmee sluiten we de liveticker en zal er vanavond een uitgebreid verslag online komen.


dinsdag 27 oktober 2015

Ronde 3: pieken en dalen

De derde ronde voelde van tevoren aan als een redelijk belangrijke ronde. Konden de spelers die goed waren gestart die lijn ook doorzetten? En konden de spelers die wat minder waren gestart hun toernooi een positieve impuls geven? Er kon veel gezegd worden over de verwachtingen, maar er waren vandaag erg veel verrassende uitslagen.

Hing Ting Lai

 Als eerste was Hing Ting klaar met zijn partij, op het live-bord met vertraging zag het er al niet best uit en toen hij aan kwam lopen vreesden we al het ergste. De opening ging eigenlijk uitstekend en zijn tegenstander ging iets te agressief verder. Hing Ting reageerde op de automatische piloot en dat was nu nou net niet de juiste zet. In plaats van prettig voordeel te pakken, gaf hij zijn tegenstander een ijzersterke aanval. Vervolgens speelde zijn tegenstander het ook nog eens dodelijk nauwkeurig uit.
Alexander Rutten
Niet veel later hadden we goed nieuws uit de andere speelzaal: Alexander is van de nul af en hij heeft zijn eerste overwinning binnen. Hij speelde een erg kalme partij en had met zwart al snel een prima stelling bereikt. Echt doordrukken op zoek naar voordeel lukte nog niet en in het eindspel stond hij misschien ietsje minder omdat het paard van zijn tegenstander wat sterker leek dan zijn loper. Waar zijn tegenstander ineens een kans miste op pionwinst, wist Alexander twee zetten later wel attent te reageren toen zijn tegenstander iets te optimistisch dacht een doorbraak te hebben. Hij won een paar pionnen en ook nog een stuk, waarna zijn tegenstander twee zetten later opgaf.

Maaike Keetman
Daarna ging het ineens snel: Maaike had haar partij gewonnen, maar baalde er vooral van dat dat niet eerder gebeurd was. Ze kreeg al snel voordeel in het Italiaans en was tactisch ook alert toen haar tegenstandster het onhandig speelde. Door gebruik te maken van de omdraai-regel had ze nog meer materiaal kunnen winnen, maar uiteindelijk had ze nog steeds groot voordeel en wist daarna vrij eenvoudig de partij te winnen.
Max Warmerdam
Even later kwam ook Max binnen lopen en hij heeft zijn matige start helaas geen positieve impuls kunnen geven. Sterker nog, hij had zijn partij verloren en zijn frustratie was duidelijk zichtbaar. Hij stond uitstekend na de opening maar had veel tijd nodig en liet toen langzaam aan de partij uit zijn handen glippen. Zijn zetten werden steeds omslachtiger en hij kwam zelfs een pion achter te staan. Terwijl het waarschijnlijk nog wel binnen de remisemarge zou zitten, zag hij het allemaal niet meer en gooide er een desperado tegenaan. Zijn tegenstander bleef koel en wist het af te straffen waarna het even later helemaal klaar was.

Liam Vrolijk
Waar de één een dramatische start van zijn toernooi kent, hebben anderen een superstart. Niet lang nadat Max klaar was, kwam Liam binnen met een enorm strakke overwinning. Hij wist met zwart zijn tegenstander in het Koningsindisch te verrassen en ging daarna volle bak in de aanval. Wit wist niet het gebruikelijke tegenspel op de damevleugel te creëren en raakte al vrij snel in paniek. Vervolgens was Liam tactisch erg alert en wist het allemaal zeer fraai af te ronden. Zeker de moeite om even na te spelen! Zijn score van 2,5 uit 3 is een uitstekende start en we kunnen niet wachten om te zien wat hij nog meer voor ons in petto heeft.

Eelke de Boer
Van vreugde gingen we daarna vrij snel weer naar teleurstelling. Eelke kende een valse start in de eerste ronde, won vervolgens de tweede ronde wel maar ging vandaag helaas weer onderuit. In het Frans had hij vrij snel een prima stelling maar vergat zijn ontwikkeling af te ronden. Wit werd wel actief en kon ineens een pion winnen. Met een pion minder en een passieve stelling werd het voor Eelke ineens een heel lastig verhaal. Zijn tegenstander speelde het wellicht niet optimaal uit, maar wel goed genoeg om Eelke niet echt meer een kans te geven.

Catheleijne Sanders
Toen begon weer het lange wachten op... ja hoor, Catheleijne. Gisteren had ze al een marathon-partij gespeeld, vandaag wist ze dat nog even fijntjes te overtreffen. Ze speelde met zwart een uitstekende opening en kwam erg goed te staan. Ze ging zetherhaling uit de weg en leek op meerdere manieren prettig voordeel te kunnen pakken. Maar toen maakte ze een positionele blunder en kon wit ineens haar stukken perfect positioneren. Wat volgde was een dame-eindspel met twee pionnen minder wat ze zestig zetten lang heeft geprobeerd te keepen. Maar helaas, dit was tevergeefs en na 104 zetten en 5,5 uur schaken moest ze de strijd staken.


Al met al een dag met vele verrassingen. Hing Ting heeft zijn droomstart helaas geen vervolg kunnen geven, terwijl Liam dat juist wel lukte. Max en Eelke zullen mentale veerkracht moeten tonen, maar daar hebben we alle vertrouwen in. Catheleijne en Maaike lijken nog een beetje warm te moeten draaien, maar laten ook prima dingen zien en voor Alexander kan het toernooi nu ook eindelijk echt gaan beginnen.


Liveticker: ronde 3 (closed)

17.22: Helaas heeft Hing Ting zijn partij zojuist verloren. Hij kwam uitstekend uit de opening maar ging daarna iets te snel op de automatische piloot verder. Zijn koningstelling werd aan gort geslagen en hij kreeg zelf niet genoeg tegenspel. Vanaf dat moment ging het van kwaad tot erger en voerde zijn tegenstander het nauwkeurig naar winst.

17.43: Goed nieuws uit de andere speelzaal: Alexander heeft zijn eerste overwinning binnen! Hij zal ongetwijfeld zo deze kant op komen voor analyse, meer details over zijn partij volgen dan vanavond in het verslag.

18.39: Tijd voor een update, drie nieuwe uitslagen. Maaike heeft gewonnen en vond vooral dat ze sneller had moeten winnen. Max baalt als een stekker, de eerste helft van de partij ging volledig naar wens, maar in tijdnood liep het totaal uit de hand en kantelde de partij, met een bittere nul als gevolg. Onze voorspelling: Max gaat zich volledig terug vechten in het toernooi. Goed nieuws: Liam heeft gewonnen en is daarmee de nieuwe topscorer van de Nederlandse ploeg. We zitten nu druk te analyseren en partijen in te voeren, later meer!

19.15: Eelke heeft helaas ook verloren, zijn WK kent ook geen al te beste start. De opening leek wel goed te gaan, maar ergens ging het mis. Waar precies wordt nu in de analyse uitgezocht.

23:40 Catheleijne verloor helaas na 5,5 uur spelen een dame-eindspel. In totaal 3 uit 7 dus vandaag, maar we gaan er morgen gewoon weer in alle rust tegenaan.

maandag 26 oktober 2015

Ronde 2: wisselend succes

Nadat de eerste dag wat chaotisch verliep, kunnen we ons nu eindelijk in een prettig ritme gaan nestelen. We ontbijten elke dag met de hele groep rond een uur of 09:00. Daarna hebben we ruimschoots de tijd voor de voorbereiding en rond 13:00 gaan we richting de lunch. Na de lunch is er nog tijd voor wat ontspanning of het afronden/herhalen van de voorbereiding. Rond een uurtje of 14:30 gaan we richting de speelzaal om te proberen de grote drukte te omzeilen. Alleen Alexander speelt in het hotel, terwijl de oudere spelers allemaal in de Olympic Hall spelen. Iedereen lijkt erg op zijn gemak te zijn en de sfeer in de groep is ook uitstekend.

Na een paar uur spelen komen de spelers over het algemeen langzaam aan binnen druppelen. Vandaag was Eelke de eerste die klaar was en hij had zich prima kunnen revancheren op gisteren en heeft zijn eerste punt binnen. In de opening kreeg hij snel voordeel en wist dat om te zetten in een extra pion. Daarna leek hij iets te makkelijk te teren op zijn vrije a-pion en gaf zelfs een pion terug waarna zwart ineens ook actief werd. Het werd zelfs zo erg dat zwart een kans kreeg om direct remise te maken, maar toen die gemist werd heeft Eelke het niet meer uit handen gegeven.

Liam kwam niet veel later binnen met een keurige remise op zak. In de opening zag het er allemaal niet zo fris uit, maar zijn tegenstander miste een goede mogelijkheid op een mooi initiatief. Daarna verdedigde Liam taai en wist hij af te wikkelen naar een dubbel lopereindspel. Daar was hij vervolgens vooral bezig met remise maken, maar miste daardoor misschien nog een enorme kans op groot voordeel. In plaats daarvan wikkelde hij af naar een ongelijk lopereindspel en werd er vrijwel direct remise overeengekomen.

Maaike had bij terugkomst minder goed nieuws. Ze speelde in het Konings-Indisch een paar onnauwkeurige zetten en toen kon wit wat initiatief ontwikkelen. Ze besloot de stelling wat te compliceren terwijl ze nog helemaal niet was ontwikkeld. Vaak een slecht moment en wit kreeg ook redelijk wat kansen op voordeel. Die werden allemaal niet gepakt en Maaike had zich redelijk terug in de partij geknokt. Maar op dat moment ging het eigenlijk direct weer mis en speelde ze het wat te afwachtend. Daarna werd ze bijna wel gedwongen tot het offeren van een stuk, maar wit offerde het stuk direct terug en hield een pion en aanvalskansen over. Dat wist Maaike allemaal niet te verdedigen en moest ze zich gewonnen geven.

Max heeft zijn toernooi ook nog niet heel overtuigend weten te beginnen. Weer een beetje pech in de opening resulteerde in een wat minder comfortabele stelling. Wit had een klein voordeeltje maar wist dat eigenlijk ook niet verder uit te bouwen. Toen Max de boel onder controle had, brak hij het ineens open op de damevleugel. Dat was echter niet zo’n goed plan en wit kon het tactisch allemaal vrij gemakkelijk weerleggen. Er werden over en weer nog een paar tactische wendingen gemist, maar uiteindelijk had zijn tegenstander een wel erg goed eindspel weten te bereiken. Tot Max plots een remiseaanbod kreeg en niet wist hoe snel hij dat moest accepteren. Daar kunnen we wel spreken van een lucky escape!

Ondertussen zaten we ons met zijn allen af te vragen: “waar is Alexander?”. In de groep onder 10 jaar wordt er over het algemeen vrij vlot geschaakt, maar vandaag heeft hij er een lange partij van weten te maken! In de opening stond hij met wit erg prettig en miste paar keer kans om via een mooie combinatie een voordeeltje te bereiken. Daarna ontstond er een prachtige positionele strijd tussen de twee jonkies. Een partij die je eerder bij een stel grootmeesters zou verwachten! Er worden paarden via de onderste rij omgespeeld en sterke en zwakke velden benut. Uiteindelijk was zijn tegenstander vooral bezig met stukken ruilen en verdedigen en kreeg Alexander dus al het initiatief. Dat wist hij goed in te schatten en hij had ook het juiste plan gevonden om de stelling open te breken. Maar tijdens de uitvoering ging het ergens mis en werd zijn tegenstander ineens wel erg actief. Toen ging het van kwaad tot erger en toen de stofwolken waren opgetrokken zat hij helaas ineens in een verloren eindspel. Zijn tegenstander speelde het vervolgens feilloos uit.

Daarna kwam Hing Ting ook ineens terug, terwijl we net zijn verrichtingen op het live-bord aan het volgen waren. De live-borden worden met een vertraging van 30 minuten uitgezonden om valsspelen zo min mogelijk in de kaart te werken. Dat waren we even vergeten en verklaarde waarom de partij op internet nog bezig was terwijl hij ineens voor onze neus stond. Hij kwam precies in een stelling terecht die hij vantevoren had gepland en kreeg prettig ruimtevoordeel. Zijn tegenstander speelde het ook prima, totdat hij ineens een pion weggaf. Misschien ervaarde hij de stelling toch wat anders en zat hij niet helemaal op z’n gemak te spelen. Hing Ting zag uiteraard de combinatie die leidde tot pionwinst en wist het daarna zeer indrukwekkend uit te spelen. Hoe hij fijne tactiek gebruikt om vooruitgang te boeken in de stelling is zeer fraai en hij had zijn tegenstander dan ook in no-time op de knieën gedwongen. Een mooie IM-scalp en met 2 uit 2 natuurlijk een droomstart.

Dit was na zo’n vier uur schaken en was het alleen nog wachten op Catheleijne. Vier uur werd vierenhalf uur, dat werd alweer vijf uur en we begonnen ons bijna zorgen te maken. Na ruim vijf uur spelen kwam er een opgeluchte Catheleijne binnen gelopen. Ze had een complete off-day achter het bord en deed allemaal zetten waarvan ze achteraf niet meer snapte waarom. Ze kwam prima uit de opening, maar gaf daarna haar voordeel razendsnel weer weg en kwam in een verloren eindspel terecht. Daar zette ze gelukkig op tijd de knop om en begon naar activiteit te zoeken. Haar tegenstandster raakte daardoor de draad én haar voordeel kwijt. Toen Catheleijne voor het eerst weer aan remise mocht denken, blunderde haar tegenstander en zat ze ineens in een totaal gewonnen eindspel. Dat wist ze vrij makkelijk te verzilveren en dus kwam het allemaal uiteindelijk nog goed.

Al met al hebben we een score van 4 uit 7 gehaald. Hing Ting is de enige met de volle honderd procent en ook Liam doet het uitstekend met 1,5 uit 2. Max, Eelke, Catheleijne en Maaike moeten even hun draai nog vinden, maar gaan natuurlijk knallen de komende rondes. Alexander heeft het even zwaar: hij wacht nog steeds op zijn eerste punt, maar gezien zijn goede spel gaat dat er ook ongetwijfeld snel komen.


Liveticker: ronde 2 (closed)

Tijdens de ronde gaan we een live-ticker bijhouden om snel de laatste uitslagen online te zetten. Omdat er niet heel vaak spelers live zitten, zal het inhoudelijke gedeelte pas later komen. De tijdsaanduiding is Griekse tijd (1 uur later).

17.40: Eelke heeft zich gerevancheerd voor zijn nederlaag van gisteren. In een Najdorf opende zijn tegenstander de stelling op een onhandig moment en daardoor bleven er nogal wat pionnen hangen. Eelke ging vervolgens in Pacman-modus, terwijl hij nog een paar keer remise af heeft moeten slaan. Niet veel later kon hij het punt bijschrijven en is het begin van zijn comeback een feit.

18.05: De rest van de spelers zit nog te zwoegen, maar bij Hing Ting gaat het uitstekend. Tegen een Vietnamese IM heeft hij zojuist een pion meegesnoept en ook meer tijd op de klok. Er is nu 3 uur gespeeld dus de tijdnoodfase zit eraan te komen. Klik hier om Hing Ting live te volgen!

18.17: Liam heeft net een keurige remise gespeeld. De opening ging naar eigen zeggen niet zo lekker. Hij kreeg een pion voorsprong maar zijn tegenstander stond in ruil daarvoor erg actief. Hij gaf de pion terug en wist een lopereindspel te bereiken met een wat mindere structuur. Dat hield hij vervolgens remise.

18.25: Maaike heeft helaas verloren. Haar tegenstandster week in de opening af en daarna probeerde Maaike de stelling wat te compliceren. Dit bleek helaas verkeerd uit te pakken...

18.36: Max heeft remise gespeeld. Hij wilde afkoersen op een goed paard tegen slechte loper, maar dat bleek in de praktijk allemaal wat tegen te vallen. Hij probeerde op de damevleugel forceren, maar miste iets waardoor wit twee mooie verbonden vrijpionnen kreeg. Toen zijn tegenstander vervolgens remise aanbood wist hij niet hoe snel hij het aan moest nemen.

18.44: Alexander heeft ruim 3,5 uur geschaakt maar helaas weer verloren. In zijn leeftijdscategorie zijn de ratings erg onbetrouwbaar en kun je door iedereen verrast worden. Straks weten we ongetwijfeld meer over hoe zijn partij ging.

18.47: Hing Ting heeft net ook zijn partij gewonnen, dat is de eerste IM-scalp van dit toernooi! Het live-bord heeft 30 minuten vertraging, maar hij heeft zijn pluspion razendsnel in winst om weten te zetten. 2 uit 2, super begin!

20.17: Catheleijne is na 5 uur schaken ook eindelijk klaar! Haar op papier zwakkere tegenstandster wist een pion te winnen en een totaal gewonnen eindspel te bereiken. Vervolgens gaf haar tegenstandster ineens al haar stukken weg. Flink wat mazzel, maar wel een punt.

Daarmee is iedereen klaar met schaken en hebben we vandaag 4 uit 7 gescoord. Nu richting de eetzaal en later vanavond volgt een meer inhoudelijk verslag.

zondag 25 oktober 2015

Ronde 1: niet zonder slag of stoot

Iedereen is inmiddels gesettled en met de indelingen die vanochtend al gepubliceerd waren, kon er meteen serieus voorbereid worden. Bij redelijk wat spelers werden ook meteen theoretische battles verwacht en dus moest iedereen direct vol aan de bak.

Hieronder een kort verslag van alle partijen en via de link onderaan het verslag kunnen de geanalyseerde partijen nagespeeld worden.

Als eerste was Alexander klaar met zijn partij, hij moest met zwart tegen de nummer 14 geplaatst en kreeg het al vroeg in de partij lastig. Zijn tegenstander speelde de opening wat rustig en voorkwam daarmee dat Alexander in zijn eigen Benoni terecht kon komen. Toen hij dat toch probeerde werd hij verrast door een razendsnelle ontwikkeling van wit en moest hij vroeg in de partij een kwaliteit en een pion geven. Die achterstand heeft hij niet meer goed kunnen maken en in het eindspel moest hij zijn meerdere erkennen.

Niet veel later kwam Hing Ting terug met een vol punt op zak. Met zwart zette hij een solide stelling neer en wist exact aan te voelen waar de stelling om draaide. De stukken even naar de juiste plek dirigeren en de onhandige posities van de witte stukken direct afstraffen. Zijn tegenstander dacht toen erg naïef een pion te winnen, maar Hing Ting kon zijn loper pennen en direct materiaal winnen. Niet veel later gaf zijn tegenstander op en heeft Hing Ting zijn WK-debuut opgeluisterd met een strakke overwinning.

Catheleijne was ook snel klaar maar had helaas minder goed nieuws. Na een goede openingsvoorbereiding ging ze helaas direct de fout in na de eerste nieuwe zet van haar tegenstandster. In plaats van de stelling fris te benaderen, kon ze zich niet echt losrukken van haar voorbereiding. Uiteindelijk speelde ze niet heel goed doordacht de verkeerde zet en werd toen snel weggedrukt door haar tegenstandster. Helaas dus een nul, maar wel een erg wijze les!

Toen begon het lange wachten op de volgende die klaar was. Na zo’n vier uur schaken waren de resterende vier Nederlanders nog steeds aan het zwoegen tegen hun op papier zwakkere tegenstanders. Dat geeft wel weer aan dat zo’n WK vanaf ronde 1 direct loodzwaar is en makkelijke tegenstanders eigenlijk niet bestaan.

Uiteindelijk was Eelke de eerste die klaar was, maar helaas zonder goed nieuws. Zijn Chinese tegenstander speelde eigenlijk best een goede partij en Eelke miste met zwart paar kansjes op een wat actievere stelling. Daarna was het eigenlijk taak om de balans in de stelling te bewaren en ricting remise af te koersen. Maar dat is natuurlijk niet zo eenvoudig als je ruim 400 ratingpunten extra hebt en erg graag wil winnen. Eelke probeerde het allemaal te lang te rekken in de hoop op een foutje van zijn tegenstander, maar dat gebeurde niet en vervolgens werd hij ineens snel overlopen. Zijn tegenstander maakte geen fouten en sleepte het punt binnen. Een valse start voor Eelke, maar het toernooi is nog lang en mentale veerkracht geboden!

Inmiddels had Liam zijn partij ook gewonnen en was direct door gegaan naar de eetzaal. Hij speelde modern en kreeg al gauw een prettige stelling. Zijn tegenstander was erg fanatiek stukken aan het ruilen en wist een ongelijk lopereindspel te bereiken. Dat soort eindspelen bieden in de volksmond nog wel eens goede remisekansen, maar Liam bleef rustig en had het allemaal zeer goed getaxeerd. Er werden dames en torens geruild en Liam legde de pionnenstructuur goed vast. Toen was het een kwestie van koning en loper activeren en de stelling van wit eenvoudig binnen wandelen. Een erg gedegen overwinning!

Maaike was ondertussen ook terug gekomen en had het punt binnengehaald, maar dat was allemaal niet zonder slag of stoot gegaan. Ze kwam al snel met wit vanuit de opening in de problemen. Haar tegenstandster speelde het behoorlijk goed en wist zelfs een pion te winnen zonder daar haar goede stelling voor op te moeten geven. Vanaf dat moment heeft Maaike voor haar kansen moeten knokken en heeft ze erg attent gereageerd op onnauwkeurigheden bij haar tegenstandster. Toen ging het ineens hard: ze won de pion terug, activeerde ineens haar stukken en toen ze eindelijk een zeer goed eindspel had bereikt, gaf haar tegenstandster een volle toren weg. Een pittige partij, maar gelukkig met een goed einde.

Als laatste kwam Max terug die in een zware theoretische battle was verwikkeld met zijn tegenstander. De partij Giri-Svidler van de afgelopen World Cup werd de eerste 24(!) zetten gevolgd en zijn tegenstander was dermate goed op de hoogte dat hij Svidler toen maar even verbeterde. Max trok vervolgens met zijn pionnenmeerderheid ten aanval, maar iets te gehaast! Zijn tegenstander kon zich een weg door het centrum naar binnen combineren vanwege de kwetsbare witte koning. In de tijdnoodfase ging het vervolgens mis, maar ook zijn tegenstander zag het allemaal even niet meer. Toen na 40 zetten de rookwolken wat waren opgetrokken besloot Max geen risico’s meer te nemen en zetherhaling af te dwingen.


Al met al een score van 3,5 uit 7 en daarmee kunnen we toch wel spreken van een stroeve start. Morgen zal Hing Ting de eerste Nederlander zijn die op een live-bord speelt. Zullen Liam en Maaike hun winstpartij een goed vervolg willen geven en gaan Max, Eelke, Alexander en Catheleijne op jacht naar hun eerste overwinning!

Klik hier om de partijen na te spelen

WK jeugd 2015 is van start!


Op zaterdag 24 oktober is de Nederlandse delegatie afgereisd naar het WK jeugd te Porto Carras in Halkidiki, Griekenland. Vijf jongens en twee meiden gaan een gooi doen naar een top tien klassering.

Vlnr Alexander Rutten (U10), Maaike Keetman (U16g), Eelke de Boer (U12), Catheleijne Sanders (U18g), Merijn van Delft (coach), Liam Vrolijk (U14), Max Warmerdam (U16), Hing Ting Lai (U18) en Stefan Kuipers (coach). Eveneens mee zijn Bianca Vrolijk en Marnix Rutten.
Opvallende afwezige is Europees kampioene Anna-Maja Kazarian. Een week voor vertrek zei ze haar deelname af en toen ze twee dagen voor vertrek alsnog wilde aanhaken, vond de KNSB dat niet meer acceptabel.

We zijn goed aangekomen in Griekenland. Van de vijf toegewezen appartementen waren er drie uitstekend en twee zeer matig. Na het nodige lobbywerk zitten we nu allemaal uitstekend. Daardoor bleef de verslaggeving op deze blog wat achter, maar daar gaan we vanaf nu langzaam maar zeker werk van maken.

Op de dag van de eerste ronde brak er een lekker zonnetje door. Dit is het pleintje voor de hoofdspeelzaal. Alexander speelt in de andere zaal.
De eerste ronde is vanmiddag om 15:00 uur Griekse tijd (14:00 uur Nederlandse tijd) van start gegaan. De eerste uitslagen zijn binnen: Alexander verloor van een hoog gerate tegenstander, Hing Ting won soepel vanuit een Dame-Indier en Catheleijne verloor in een scherpe Najdorf. De andere vier spelen nog op het moment van schrijven.

Links naar andere blogs:
Maaike: http://maaike-schaken.blogspot.gr/
Liam: http://schaakverslagen-liam.blogspot.gr/
Sake Jan: http://www.schaakvaderverhalen.blogspot.nl/2015/10/het-wk-vanmiddag-van-start.html


zondag 18 oktober 2015

Jeugdinterland België - Nederland 2015


België - Nederland, Antwerpen 2015

Dit weekeind, 17 en 18 oktober 2015, is  de jaarlijkse Jeugdinterland België - Nederland. Evenals voorgaande jaren wordt dit  evenement gehouden op de bovenste verdieping van het MAS (Museum aan de Stroom) in Antwerpen. Een prachtige locatie waar de enorme glaspartijen een mooi uitzicht bieden op de stad Antwerpen. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door "Go for grandmaster" een Vereniging Zonder Winstoogmerk die als doel heeft om het Belgische jeugdschaken naar een hoger plan te tillen.

De ambiance en de onderlinge sfeer zijn zeer goed en de Belgische organisatie laat zich wederom van haar beste kant zien. Mooie omstandigheden voor alle kinderen om een bijzondere ervaring op te doen en er weer veel bij te leren.

De wedstrijd vindt plaats over 20 borden. Uit beide landen 5 kinderen in de leeftijdscategorie tot 10 jaar, 5 kinderen tot 12, 5 tot 14 en 5 tot 16. Per categorie is 1 van de 5  een meisje. Het speeltempo is 1 uur per persoon per partij. Alle Nederlandse kinderen spelen 1 partij tegen alle Belgische tegenstanders uit dezelfde categorie. 5 ronden dus, verdeeld over 2 dagen. Volgt u dit alles nog?
De eerste dag van het evenement leverde een duidelijke winst voor Oranje op. In 3 ronden nam Nederland afstand van onze Belgische tegenstanders. De eerste ronde werd een klinkende 15 - 5 overwinning. De tweede ronde een mooie 12 -8  en de derde ronde een iets krappere marge: 11 1/2 - 8 1/2. De Belgische kinderen moesten blijkbaar even warm draaien en zijn nu wellicht op volle toeren waardoor we een spannende 2e dag verwachten. De einduitslag wordt bepaald door bordpunten dus het is welhaast onmogelijk voor onze Belgische tegenstanders om nog als overall winnaars uit de bus te komen. Maar je weet maar nooit... Natuurlijk moet Nederland wel iets van het geschonden blazoen oppoetsen (de Belgen spelen natuurlijk wel EK voetbal, en Nederland niet).


 Met name de jongste categorie haalde op de eerste dag veel overwinningen. Topscorers van dit moment zijn Khoi Pham en Luuk van Steenoven, beiden met 3 uit 3. De andere kinderen onder 10 dragen ook flink bij aan de voorsprong van Nederland: Daniel Kutchoukov en Eline Roebers hebben elk 2 1/2 punt en ook Leon Reina heeft een mooie score met 2 punten. Speciale aandacht nog even voor Eline die zich tegen de Belgische jongens uitstekend weert. Ze heeft al 2 jongens verslagen en de enige die haar een halfje wist te ontfutselen was het Belgische meisje.

Ook in de categorie tot 12 jaar een overwicht voor Nederland. Sebastiaan Janse heeft met een perfecte score tot dusverre de meeste punten bijeen gespeeld. Kelvin Kanne volgt op de voet met 2 1/2 uit 3. Thijs Geelhoed en Gilian Honkoop gaan ook prima met 2 uit 3. Marrit Adema moet haar eerste puntje nog scoren maar zij laat wel goed spel zien dus wie weet gaat dat vandaag nog lukken.

Ook in  de categorie tot 14 jaar een overwicht van Nederland in de score. Niemand staat hier op 100% maar wel hebben alle Nederlandse kinderen een plusscore. Opvallende topscorer is Lucas Nguyen. Hij zou eigenlijk meespelen tot 12 jaar maar werd uiteindelijk overgeheveld naar het team tot 14 jaar. Daar blijkt hij ook goed mee te kunnen. De 4 andere Nederlandse spelers hebben 2 uit 3: Sjoerd van Roon, Iris Schelleman, Kevin Nguyen en Luuk Baselmans.

Tot slot de categorie tot 16 jaar. Hier is de strijd het spannendst. De Belgen hebben een kleine plusscore tegen onze jonge Nederlandse helden. De beste score is voor Sam Baselmans die met 2 uit 3 nog ongeslagen is. Guido van Wagenvoorde staat op een keurige 50% en Sourav Bhattacharjee, Rolf Corstjens en Lydia Dubbeldam hebben allen 1 uit 3.


Toernooicoaches Ted Barendse en Harold van Dijk


De 2e dag liet in grote lijnen hetzelfde beeld zien als de eerste dag: Nederland was iets sterker dan België. Er werd wederom gewonnen en verloren, geanalyseerd en geleerd. Er werd fanatiek maar sportief geschaakt. Al met al een hele leuke ervaring voor de kinderen.

Met dank aan de Belgische organisatoren die alles tot in de puntjes verzorgd hadden en bovendien zorgden voor een gezellige en ongedwongen sfeer.

De persoonlijke eindscores zijn in onderstaande tabel opgenomen.

Nr.
Code
Naam
Geslacht
ELO
F/N
R1
R2
R3
R4
R5
Totaal
1
Bhattacharjee Sourav
j
2037
F
0
0
1
1
1
3
2
16B2
Corstjens Rolf
j
2033
F
1
0
0
0,5
0
1,5
3
16B3
Wagenvoorde Guido
j
1914
F
0,5
1
0
0
1
2,5
4
16B4
Dubbeldam Lydia
m
1696
F
0
0
1
0
0,5
1,5
5
16B5
Baselmans Sam
j
1877
F
0,5
1
0,5
1
0
3
6
14B1
Nguyen Kevin
j
2069
F
1
1
0
1
0
3
7
14B2
Baselmans Luuk
j
1762
F
1
0
1
1
0,5
3,5
8
14B3
Schelleman Iris
m
1730
F
1
0
0
1
1
3
9
14B4
Nguyen Lucas
j
1810
F
1
1
0,5
0
0
2,5
10
14B5
van Roon Sjoerd
j
1972
F
1
0
1
0
0
2
11
12B1
Honkoop Gillian
j
1662
N
1
0
1
1
1
4
12
12B2
Geelhoed Thijs
j
1661
N
1
1
0
1
1
4
13
12B3
Adema Marrit
m
915
N
0
0
0
1
0
1
14
12B4
Janse Sebastiaan
j
1960
F
1
1
1
1
0,5
4,5
15
12B5
Kanne Kelvin
j
1808
F
0,5
1
1
0
1
3,5
16
10B1
van Steenoven Luuk
j
1283
N
1
1
1
1
0,5
4,5
17
10B2
Roebers Eline
m
647
N
0,5
1
1
0
0,5
3
18
10B3
Reina Leon
j
1426
F
1
1
0
1
1
4
19
10B4
Pham Khoi
j
1521
N
1
1
1
0
1
4
20
10B5
Kutchoukov Daniel
j
1596
F
1
1
0,5
0,5
0,5
3,5
BP
15
12
11,5
12
11
61,5
MP
2
2
2
2
2
10



Toernooicoaches Ted Barendse en Harold van Dijk