maandag 2 november 2015

Liveticker: ronde 8 (closed)

Vandaag de achtste ronde en na ruim 2 uur spelen is iedereen nog hard aan het zwoegen. Wel hebben we inmiddels de partij van Eelke uit ronde 7 mogen ontvangen en analyseren:

Verder is Maaike live te volgen in haar partij tegen de Moldavische Paula-Alexandra Gitu:
Klik hier om Maaike live te volgen

17.28: Eelke heeft remise gespeeld. Hij werd een beetje verrast in de opening en verloor daarna wat kostbare tijd. Zijn tegenstander had echter genoeg respect voor hem en ging in iets betere stelling voor een zetherhaling.

17.50: Alexander mocht vandaag weer proberen om een op papier sterkere tegenstander te vloeren. Helaas is dat niet gelukt en heeft hij verloren. Verdere info over zijn partij volgt vanavond in de analyses.

18.09: Maaike heeft gewonnen. In het complexe middenspel had haar tegenstandster wel heel veel tijd nodig en kwam daardoor in tijdnood. Maaike had voor de verandering genoeg tijd op de klok en wist met een slimme afwikkeling een stuk voor te komen.

18.22: Hing Ting heeft verloren. Zijn tegenstander zette het rustig op en toen Hing Ting wat wilde forceren gaf hij een pion weg. Daarna was het eigenlijk vrij snel gedaan.

18.30: Liam heeft helaas ook verloren. Hij wist zijn ontwikkeling niet te voltooien en moest dat toen erg omslachtig alsnog proberen voor elkaar te krijgen. Zijn tegenstander rolde hem daarna positioneel volledig op.

18.47: Catheleijne en Max weten de dag nog te redden door allebei te winnen. Catheleijne kreeg een Najdorf en haar tegenstandster speelde het wat vaag. Catheleijne kreeg een prima anval en wist dat in winst om te zetten. Max werd in de opening wat verrast en daarna waren er wisselende kansen. Even later kon zijn tegenstander geen vin meer verroeren en won Max de partij.

Iedereen is vandaag enorm vroeg klaar en dat is ook wel eens lekker. De score van vandaag is 3,5 uit 7.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten