dinsdag 3 november 2015

Liveticker: ronde 9 (closed)

De spelers zitten alweer een uur te spelen en we hebben vandaag twee Nederlanders live zitten:

Klik hier om Warmerdam-Philippe live te volgen

Klik hier om Keetman-Gazikova live te volgen

De partijen worden met een vertraging van 30 minuten uitgezonden.

18.30: Alexander heeft in een Najdorf vrij snel van zijn tegenstander gewonnen. Hij wist het loperpaar te bemachtigen en ging daarna volle bak in de aanval en combineerde zijn tegenstander soepel weg. Maaike heeft helaas verloren. Ze werd in de opening verrast en kwam daarna niet zo heel lekker te staan. Ze kwam een pion achter en de vrijpionnen van haar tegenstander waren niet meer tegen te houden.

18.44: Max heeft verloren. Zijn tegenstander speelde de opening erg traag en wat onnauwkeurig. Daarna kwam er een complex eindspel op het bord die nog wel redelijk in balans was. In de tijdnoodfase raakte Max de controle kwijt en heeft vervolgens verloren.

18.53: Catheleijne heeft haar eerste overwinning in het Koningsindisch geboekt. Er ontstond een dynamische stelling waar het voor wit wat moeilijker spelen was. In tijdnood waren er wat onnauwkeurigheden van haar tegenstandster en wist ze de partij naar zich toe te trekken.

19.19: Hing Ting heeft remise gespeeld. De opening stond hij wat beter maar daarna werd de stelling wat complexer. Hing Ting won daarna een stuk, maar liet zich even later trucen en moest toen voor remise gaan.

19.43: Liam heeft remise. Hij gaf ergens een pion weg en kwam daarna waarschijnlijk nog wel erg goed te staan. Maar hij wist het in het eindspel niet te verzilveren.

19.55: Eelke heeft ook remise gespeeld en brengt daarmee de dagscore op 3,5 uit 7. Hij was er achteraf best wel tevreden mee want hij heeft bij vlagen erg slecht gestaan. Maar hij heeft zich kranig geweerd en heeft vervolgens eeuwig schaak afgedwongen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten