zondag 1 november 2015

Ronde 7: beste dagscore

Alexander was na een uurtje schaken klaar en had een prima winstpartij. In de opening ging zijn tegenstander voor een nogal goedkoop trucje op f7. Dat zag Alexander uiteraard en toen stond hij al snel wat beter. Hij gaf zijn tegenstander nog wel een kans door een stukoffer op e6 toe te laten. Zijn tegenstander miste deze mogelijkheid en gaf in plaats daarvan een pion weg. Alexander controleerde daarna de partij en haalde het punt overtuigend binnen door nog een stuk te winnen.

Maaike had na zo’n drie uur spelen ook gewonnen. Met wit bouwde ze haar partij in het Siciliaans prima op. Haar tegenstandster liet haar koning nogal lang in het midden staan en daar wist Maaike prima van te profiteren. Ze brak het centrum open en bracht meteen al haar stukken naar de zwarte koning. Het duurde daarna nog maar enkele zetten voordat haar tegenstandster opgaf.

Bij Catheleijne zat het vandaag allemaal even niet mee. Ze spendeerde in de opening veel tijd toen ze een belangrijke keuze moest maken. Helaas koos ze verkeerd en kwam wat in de problemen. Ze had toen vrij snel haar stelling en de hoop eigenlijk al helemaal opgegeven. Haar tegenstandster kwam toen twee pionnen voor, maar had het daarmee niet optimaal gespeeld en gaf Catheleijne de kans haar ontwikkeling af te ronden. Maar juist op dat moment zag Catheleijne het, mede door haar tijdnood, niet meer zitten en besloot op te geven.

Ook bij Max wil het dit toernooi allemaal nog niet echt lukken. Hij kwam vanuit het Siciliaans in een stelling met een geïsoleerde d-pion terecht. Vroeg in de opening wist Max niet optimaal te profiteren van de wat naïeve zetvolgorde van zwart. Daarna kwamen de heren op meer bekend terrein en door wat onnauwkeurigheden kon Max toch niet de aanval opzetten zoals hij die in gedachten had. Hij had hier wel al veel tijd in geïnvesteerd en besloot daarom remise aan te  bieden toen de meeste spanning uit de stelling verdwenen was.

Liam had vandaag ook weer een prima solide remise. Hij wist vanuit de opening met wit niet heel veel te bereiken en zijn tegenstander kreeg zelfs even het initiatief. Dat wist Liam toen goed te neutraliseren. In het eindspel kreeg hij nog een kans op activiteit, maar uiteindelijk strandde het vrij snel in remise.

Eelke heeft vandaag ook weer gewonnen. Zijn partij hebben we helaas nog niet gezien en ook niet ontvangen, dus de analyse volgt later. Wel hebben we begrepen dat hij erg goed stond, maar zijn tegenstander toen ineens weer terug liet komen in de wedstrijd. Toen zijn tegenstander een plusje had, ging die vervolgens door zijn vlag.

Hing Ting wist te herstellen van zijn nederlaag gisteren met een overwinning vandaag op een Noor met 2200. De kwaliteit van de partij liet wel te wensen over. Fouten over en weer, maar geen van beide spelers profiteerde ergens van. Pas toen de tegenstander in tijdnood kwam, wist Hing de partij naar zich toe te trekken. Ook in zijn geschreven analyse na de partij miste onze Amsterdammer een aantal belangrijke momenten, dus dat kan en moet beter. Morgen weer flink er tegenaan.

Met een score van 5 uit 7 hebben we de beste dagscore tot nu toe behaald. De trend is goed. Morgen ronde 8 en we hopen op een mooie eindsprint.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten