maandag 26 oktober 2015

Liveticker: ronde 2 (closed)

Tijdens de ronde gaan we een live-ticker bijhouden om snel de laatste uitslagen online te zetten. Omdat er niet heel vaak spelers live zitten, zal het inhoudelijke gedeelte pas later komen. De tijdsaanduiding is Griekse tijd (1 uur later).

17.40: Eelke heeft zich gerevancheerd voor zijn nederlaag van gisteren. In een Najdorf opende zijn tegenstander de stelling op een onhandig moment en daardoor bleven er nogal wat pionnen hangen. Eelke ging vervolgens in Pacman-modus, terwijl hij nog een paar keer remise af heeft moeten slaan. Niet veel later kon hij het punt bijschrijven en is het begin van zijn comeback een feit.

18.05: De rest van de spelers zit nog te zwoegen, maar bij Hing Ting gaat het uitstekend. Tegen een Vietnamese IM heeft hij zojuist een pion meegesnoept en ook meer tijd op de klok. Er is nu 3 uur gespeeld dus de tijdnoodfase zit eraan te komen. Klik hier om Hing Ting live te volgen!

18.17: Liam heeft net een keurige remise gespeeld. De opening ging naar eigen zeggen niet zo lekker. Hij kreeg een pion voorsprong maar zijn tegenstander stond in ruil daarvoor erg actief. Hij gaf de pion terug en wist een lopereindspel te bereiken met een wat mindere structuur. Dat hield hij vervolgens remise.

18.25: Maaike heeft helaas verloren. Haar tegenstandster week in de opening af en daarna probeerde Maaike de stelling wat te compliceren. Dit bleek helaas verkeerd uit te pakken...

18.36: Max heeft remise gespeeld. Hij wilde afkoersen op een goed paard tegen slechte loper, maar dat bleek in de praktijk allemaal wat tegen te vallen. Hij probeerde op de damevleugel forceren, maar miste iets waardoor wit twee mooie verbonden vrijpionnen kreeg. Toen zijn tegenstander vervolgens remise aanbood wist hij niet hoe snel hij het aan moest nemen.

18.44: Alexander heeft ruim 3,5 uur geschaakt maar helaas weer verloren. In zijn leeftijdscategorie zijn de ratings erg onbetrouwbaar en kun je door iedereen verrast worden. Straks weten we ongetwijfeld meer over hoe zijn partij ging.

18.47: Hing Ting heeft net ook zijn partij gewonnen, dat is de eerste IM-scalp van dit toernooi! Het live-bord heeft 30 minuten vertraging, maar hij heeft zijn pluspion razendsnel in winst om weten te zetten. 2 uit 2, super begin!

20.17: Catheleijne is na 5 uur schaken ook eindelijk klaar! Haar op papier zwakkere tegenstandster wist een pion te winnen en een totaal gewonnen eindspel te bereiken. Vervolgens gaf haar tegenstandster ineens al haar stukken weg. Flink wat mazzel, maar wel een punt.

Daarmee is iedereen klaar met schaken en hebben we vandaag 4 uit 7 gescoord. Nu richting de eetzaal en later vanavond volgt een meer inhoudelijk verslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten