zaterdag 31 oktober 2015

Liveticker: ronde 6 (closed)

17.50: De spelers zitten inmiddels bijna drie uur te schaken en vooralsnog geen uitslagen. Het grootste nieuws is dat het buiten wat begint te rommelen en we het misschien niet lang meer droog gaan houden. Sake Jan is vandaag ook aangekomen en zal via schaakvaderverhalen.blogspot.com de nodige sfeerverslagen vanuit Griekenland online gaan zetten.

17.54: As we write heeft Alexander remise gespeeld in een ongelijk lopereindspel. Hij zal zo ongetwijfeld deze kant op komen om zijn partij te analyseren.

18.32: Maaike kreeg Morra gambiet op het bord en heeft die pion voorsprong vastgehouden. Daarna leek het even eng in tijdnood, maar een extra pion erbij en haar tegenstandster gaf even later op. Eelke kreeg Scandinavisch en zijn tegenstander wikkelde snel af naar het eindspel. Eelke bemachtigde het loperpaar en won een pion. Daarna won hij het eindspel vrij gemakkelijk.

18.55: Catheleijne heeft gewonnen. Haar tegenstander verraste haar met Siciliaans en ze kwam al snel wat beter te staan. Ze ruilde snel wat stukken af zodat haar tegenstandster haar koning in het midden zou blijven. Voordeel was er misschien niet echt meer, maar haar tegenstandster begon hele vreemde zetten te doen en toen won Catheleijne.

18.59: Max heeft remise gespeeld. Hij kreeg vanuit de opening een lastige stelling, maar wist zich daar wel uit te redden. In wederzijdse tijdnood offerde Max een toren voor aanval, dat resulteerde twee zetten later in eeuwig schaak.

20.04: Liam speelt remise. Er kwam een zijvariant van het Koningsindisch op het bord. Liam werd uit zijn voorbereiding gehaald en kwam wat passief te staan. Uiteindelijk wist zijn tegenstander een pion te winnen en af te wikkelen naar een toreneindspel. Daar speelde zijn tegenstander wat onnauwkeurig en wist Liam goed remise te houden..

20.13: Hing Ting heeft zijn partij verloren. Vanuit de opening stond hij ietsje minder en besloot hij iets te forceren. Zijn tegenstder wist niet te profiteren en uiteindelijk kwam Hing Ting in de counter zelfs een pion voor. In het eindspel was het niet helemaal duidelijk of hij genoeg had om te kunnen winnen. Maar vervolgens verloor hij zijn pion en heeft hij het dubbel toreindspel met allebei twee pionnen helaas geen remise kunnen houden in de tijdnoodfase.

Daarmee komen we op een dagscore van 4,5 uit 7.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten