zondag 25 oktober 2015

WK jeugd 2015 is van start!


Op zaterdag 24 oktober is de Nederlandse delegatie afgereisd naar het WK jeugd te Porto Carras in Halkidiki, Griekenland. Vijf jongens en twee meiden gaan een gooi doen naar een top tien klassering.

Vlnr Alexander Rutten (U10), Maaike Keetman (U16g), Eelke de Boer (U12), Catheleijne Sanders (U18g), Merijn van Delft (coach), Liam Vrolijk (U14), Max Warmerdam (U16), Hing Ting Lai (U18) en Stefan Kuipers (coach). Eveneens mee zijn Bianca Vrolijk en Marnix Rutten.
Opvallende afwezige is Europees kampioene Anna-Maja Kazarian. Een week voor vertrek zei ze haar deelname af en toen ze twee dagen voor vertrek alsnog wilde aanhaken, vond de KNSB dat niet meer acceptabel.

We zijn goed aangekomen in Griekenland. Van de vijf toegewezen appartementen waren er drie uitstekend en twee zeer matig. Na het nodige lobbywerk zitten we nu allemaal uitstekend. Daardoor bleef de verslaggeving op deze blog wat achter, maar daar gaan we vanaf nu langzaam maar zeker werk van maken.

Op de dag van de eerste ronde brak er een lekker zonnetje door. Dit is het pleintje voor de hoofdspeelzaal. Alexander speelt in de andere zaal.
De eerste ronde is vanmiddag om 15:00 uur Griekse tijd (14:00 uur Nederlandse tijd) van start gegaan. De eerste uitslagen zijn binnen: Alexander verloor van een hoog gerate tegenstander, Hing Ting won soepel vanuit een Dame-Indier en Catheleijne verloor in een scherpe Najdorf. De andere vier spelen nog op het moment van schrijven.

Links naar andere blogs:
Maaike: http://maaike-schaken.blogspot.gr/
Liam: http://schaakverslagen-liam.blogspot.gr/
Sake Jan: http://www.schaakvaderverhalen.blogspot.nl/2015/10/het-wk-vanmiddag-van-start.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten