donderdag 29 oktober 2015

Liveticker: ronde 5 (closed)

17.22: Alexander heeft helaas een snelle nul moeten verwerken. In de Najdorf liet hij wit e4-e5 spelen en vanaf dat moment was hij al direct in de problemen. Daarna was het lastig en maakte hij al snel de beslissende fout.

17.53: Max wint! In de opening probeerden ze elkaar uit de voorbereiding te krijgen. Na een tijdje won hij een pion dankzij een penning maar was de stelling nog niet heel prettig. Zijn tegenstander wilde slim ontpennen, maar miste een tussenschaakje en kon direct opgeven.

18.02: Maaike heeft zojuist verloren. De stelling ontaardde vanuit de opening in een chaos. Ze wist wel een stuk te winnen, maar zwart kreeg erg veel compensatie. Uiteindelijk wist ze het niet goed te verdedigen en ging ze mat.

18.31: Liam heeft zijn ongeslagen status tegen zijn vierde Griek behouden door remise te spelen. Hij kwam niet zo goed uit de opening maar kreeg daarna wel de kans om rustig zijn stukken te ontwikkelen. Hij won een kwaliteit maar zijn tegenstander had prima compensatie. Even later bood Liam remise aan en dat werd aangenomen.

18.45: Eelke heeft helaas verloren. Zijn tegenstander speelde afruilfrans en dat inspireerde nou niet echt. Hij wist het loperpaar te bemachtigen voor een pion en de stuctuur van zijn tegenstander was daarmee wat verzwakt. Maar uiteindelijk wist hij het niet te bolwerken en verloor.

20.05: Het wonder van Porto Carras: Catheleijne is niet als laatste klaar :-) vanuit de Bayonet kwam er een interessant eindspel wat ze uiteindelijk wist te winnen. Hing Ting probeert een dame-eindspel met pion minder remise te houden, we vermoeden dat hij nog wel even bezig is.

20.24: Hing Ting heeft het remise weten te houden, prima werk. Hij is meteen gaan eten en details over zijn partij volgen in het verslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten