woensdag 28 oktober 2015

Liveticker: ronde 4 (closed)

Na de wisselende successen van gisteren gaan we er vandaag weer volle bak tegenaan!

16.54: Alexander heeft inmiddels de smaak te pakken en heeft vandaag zijn score verdubbeld. Er kwam voorbereiding op het bord en uiteindelijk gaf zijn tegenstander ergens zijn dame weg. De weg naar boven is nu echt ingeslagen.

17.53: Max heeft goed veerkracht getoond en een vlotte overwinning geboekt. Vanuit de Draak tructe hij zijn tegenstander en won hij de g-pion. Toen was er voor wit weinig eer meer te behalen en tructe hij hem nog een keer. Soepel puntje!

18.30: Liam heeft zijn goede start niet door kunnen zetten. Nadat hij de opening niet helemaal goed kon herinneren/reconstrueren, ontstond er een redelijk gelijke stelling. Zijn tegenstander speelde het daarna heel slim en in de complicaties bleken de stukken van Liam niet goed meer samen te werken en ging het tactisch mis. Maaike stond de hele partij goed, maar uiteindelijk was het niet genoeg en moest ze berusten in remise.

19.00: Hing Ting ging vandaag volle bak in de aanval en gooide zijn hele koningstelling open. De aanval sloeg niet door en toen moest hij in het ongelijke lopereindspel met een pion minder alle zeilen bij zetten om remise te houden. Dat lukte gelukkig. Eelke kreeg de hoofvariant van de Maroczy bind in de Versnelde Draak. Eelke bleef druk zetten en lokte wat zwaktes uit en won daarna een pionnetje. Niet veel later heeft hij zijn tegenstander voor het gemak maar gewoon mat gezet.

Nu wordt het wachten op... Catheleijne.

20.00: Helaas heeft Catheleijne verloren. De lange partijen elke ronde beginnen hun tol te eisen. Na een zet of veertig slaat de vermoeidheid toe en weet ze de prima stelling geen goed vervolg meer te geven. Ze heeft vooralsnog niet haar vorm van het EK te pakken, maar het toernooi is nog lang!

Daarmee sluiten we de liveticker en zal er vanavond een uitgebreid verslag online komen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten